POVEĆANJE BROJA ZARAŽENIH U POSLJEDNJA ČETIRI DANA: Korona virus se širi Južnom Korejom!

Južna Koreja je danas izvijestila o osmostrukom povećanju broja zaraženih korona virusom tokom četiri dana, od čega je najveći broj slučajeva povezan sa crkvom i bolnicom u četvrtom najvećem gradu u zemlji, gde zdravstveni radnici po hitnom postupku ispituju više od 9.000 vjernika.

Broj zaraženih sada iznosi 433 i postoji bojazan da će broj umrlih prijeći trenutna dva smrtna slučaja. Novinarima je rečeno da su pacijenti sa simptomima upale pluća ili drugih težih oboljenja prebačeni iz bolnice u Čeongdou u druge ustanove, a da je 17 u kritičnom stanju.

Prema riječima zamenika ministra zdravlja, epidemija je ušla u novu, ozbiljnu fazu. On je ipak izrazio određeni optimizam da bi bolest mogla biti zadržana u području oko grada Daegu, gde je u utorak registrovan prvi slučaj zaraze.

Vlada u Seulu je proglasila područje Daegua “zonom specijalnog upravljanja” i uputila pomoć ne bi li se ublažio manjak bolničkih kreveta, medicinskog osoblja i opreme.

Za razliku od Južne Koreje, gdje broj zaraženih ubrzano raste, Kina je danas objavila da je broj novozaraženih značajno pao, iako je još 109 osoba umrlo od virusa.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj