POSLAO OZBILJNO UPOZORENJE RUSIJI: Sanders po anketama vodi i u Nevadi

Ankete provedene neposredno prije predizbora za predsjedničkog kandidata demokrata koji se održavaju u subotu u  Nevadi pokazuju da Bernie Sanders ima najveću podršku među tamošnjim demokratima.  

Slikovni rezultat za bernie sanders globalcir.com

Za američkog senatora iz Vermonta kojemu je zdravstvena skrb u središtu kampanje, izbori u Nevadi su test koji treba potvrditi njegov status favorita u utrci za demokratsku predsjedničku nominaciju. 

Glasači u Nevadi izlaze na 250 biračkih mjesta na predizborima za demokratskog izazivača predsjednika SAD-a Donalda Trampa na izborima 3. studenoga. 

Po anketama provedenim među biračima neposredno prije glasanja, svaki šesti glasač u Nevadi podržava prijedlog Medicare for All, program zdravstvene zaštite pod okriljem vlade, verziju koju također podržava još jedna kandidatkinja, senatorica Elizabeth Warren. 

Osam od 10 demokrata izabralo je svog kandidata nekoliko dana prije glasanja, a svaki šesti želi kandidata koji može pobijediti Trampa više nego kandidata s kojim se slažu u glavnim pitanjima, pokazuje anketa koju je proveo Edison Research. 

Sanders poslao ozbiljno upozorenje Rusiji

Izbori u Nevadi održavaju se nakon što je demokratski predsjednički kandidat Bernie Sanders upozorio Rusiju da se ne miješa u američke izbore nakon što su mu američki dužnosnici rekli da Moskva pokušava pomoći njegovoj kampanji.

The Washington Post je u petak, citirajući osobe upoznate s tim predmetom, objavio da su američki dužnosnici rekli Sandersu o ruskim nastojanjima te također obavijestili republikanskog predsjednika Donalda Trampa i američke zastupnike.

Još nije jasno o kakvom se obliku ruskog angažmana radi, piše list.

Izvor iz Kongresa potvrdio je da su obavještajni dužnosnici rekli zastupnicima kako se čini da se Rusija angažirala u dezinformiranju i propagandnoj kampanji kako bi ojačala izborne kampanje i Sandersa i Trampa.

“Obavještajna zajednica nam govori da se miješaju u ovu kampanju, upravo sada, 2020. I  Putinu sam rekao, budem li izabran za predsjednika, vjerujte mi nećete se više miješati u američke izbore”, rekao je Sanders u petak novinarima u Bakersfieldu u Kaliforniji. 

Tramp je na Twitteru ismijao ‘puštanje’ takvih vijesti, nazvavši ih namještaljkom za Sandersa.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj