Kirk Douglas ostavio bogatstvo u humanitarne svrhe

Kirk Douglas, slavni glumac koji je ovog mjeseca preminuo u 103. godini, ostavio je većinu svog bogatstva od 61 milijuna dolara u humanitarne svrhe. 

U nedjelju je list The Mirror objavio kako je hollywoodska legenda odlučila da se 50 milijuna dolara podijeli preko fundacije Douglas koju su Kirk i njegova supruga Anne osnovali 1964. godine s ciljem „pomaganja onima koji si ne mogu pomoći“. Na internet stranici fundacije navodi se kako je njihov cilj pobioljšati obrazovanje i zdravstvo te razviti nove prilike za djecu koja drže budućnost u svojim rukama.

Prema istom novinskom tekstu korisnici Douglasovog bogatstva biti će St Lawrence University, Kirk Douglas Theatre u Culver Cityju, Children’s Hospital u Los Angelesu i hram Sinai u Westwoodu. Nije poznato kome će se dodijeliti preostalih 11 milijuna dolara ali je poznato da njegov sin Michael Douglas, čije se bogatstvo procjenjuje na 300 milijuna dolara, neće dobiti ništa od očeve financijske ostavštine.

Michael Douglas objavio je 5. veljače da je njegov otac Kirk preminuo i tada je napisao „Bio je legenda cijelom svijetu, glumac iz zlatnog doba filma koji je dobro živio u svojim zlatnim godinama, humanitarac koji je bio posvećen pravdi“.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj