Hrvat koji je zaražen koronavirusom radi u Ericssonu: Zaposlenici se razbježali s posla!

Mlađi muškarac, koji je prvi oboljeli od koronavirusa u Hrvatskoj, zaposlenik je tvrtke Ericsson Nikola Tesla, te je u petak bio na poslu, piše Jutarnji.hr.

Zaposlenici će raditi od kuće

Unatoč tome što je stigla potvrda o njegovoj bolesti, te je hospitaliziran, do ovog trenutka nitko od nadležnih institucija ili Kriznog stožera nije obavijestio upravu tvrtke da su zaposlenici bili u kontaktu sa zaraženim muškarcem.

Snježana Bahtijari, direktorica marketinga tvrtke, potvrdila je kako su za bolest zaposlenika saznali tako što ih je nazvao član obitelji oboljelog.

– Nitko nam službeno nije javio. Saznali smo privatnim kanalima, no mi smo se već unutar tvrtke organizirali. U međuvremenu smo se čuli s Pavlom Kalinićem, te bi zagrebačka epidemiološka služba trebala stići uskoro – kaže Bahtijari.

No, kako u međuvremeno doznajemo od zaposlenika Ericssona, u tvrtki je zavladala prilična panika, a svi su zaposlenici otišli kućama umjesto da pričekaju dolazak nadležne službe.

– Ljudi su se razbježali kao u zombi apokalipsi – kaže jedan od zaposlenika.

Zaposlenici će do daljnjega raditi od kuće, saznaje se u utorak u tvrtki.

– Riječ je o izvanrednoj situaciji, naša kompanija ima svoje protokole po kojima ćemo postupati te smo u kontaktu sa svim zaposlenicima, rekla je Hini direktorica marketinga u Ericssonu Snježana Bahtijari.

Dodala je kako je u tvrtku poslijepodne stigla epidemiološka služba radi daljeg postupanja, a javio im se i Ured za upravljanje hitnim situacijama Grada Zagreba.

U petak bio na radnom mjestu

Iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla poslali su priopćenje sljedećeg sadržaja:

‘Ericsson Nikola Tesla potvrđuje da je osoba koja je zaražena koronavirusom i koja se nalazi u bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu zaposlenik kompanije.

On je u srijedu 19.2.2020. bio na godišnjem odmoru u Milanu na nogometnoj utakmici.

Zaposlenik je u petak bio na radnom mjestu u Zagrebu.

Prema nama dostupnim informacijama od strane obitelji, u nedjelju 23.2.2020. zaprimljen je u bolnicu sa simptomima bolesti, a naknadno je utvrđena prisutnost koronavirusa.

U kompaniji je pokrenut postupak djelovanja predviđen za ovakve krizne situacije te smo u direktnom kontaktu sa stručnim tijelima i službama.’

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj