POZNATI REZULTATI TAJNOG GLASANJA: Novi predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Fikret Prevljak

Fikret Prevljak izabran je večeras za novog predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. Sarajevski odbor stranke večeras je birao tajnim glasanjem novog predsjednika između dva kandidata, Semira Efendića i Fikreta Prevljaka.

prevljak123456

Prevljak je u konačnici dobio 59 glasova, a Efendić 40. Novog predsjednika Kantonalnog odbora SDA u hotelu Holiday biralo je 99 delegata.

Što se tiče izbora koji su bili večeras, ja vam moram nešto reći. Da je Semir Efendić pobijedio, ili evo ja sam pobijedio, ali ako mi ne budemo nastavili sa ovim općinskim organizacijama, svi smo izgubili ako ne budemo zajedno sarađivali. Semir Efendić je preporodio Novi Grad. Bez ove zajednice ja ništa ne bih mogao uraditi. Svi su nam važni i bitni, mi nemamo viška ljudi. Želimo ljude da zadržimo i okupimo. Ne mogu da ne spomenem našeg prvog predsjednika, komandanta, predsjednika BiH, rahmetli Aliju Izetbegovića. Zahvaljujući njemu SDA, jedina je, uz možda neke stranke sa kojim smo u koaliciji, a koji tražimo i želimo jedinstvenu i cjelovitu BiH, Bosnu i Hercegovinu svih naroda i narodnosti – rekao je Prevljak nakon izbora.

Istakao je da je “prvi i osnovni cilj da budemo jedinstveni“.

Bez tih stvari teško da išta možemo. Naš cilj je da sve općinske odbore ujedinimo. Izborom premijera, imenovanjem rukovodilaca za javna preduzeća, želimo da pokažemo ozbiljnost građanima. Dosadašnja vlada se slikala, mi želimo da pokažemo svojim radom promjene. Prioriteti su zdravstvo, školstvo, saobraćaj… Konkretno i direktno ćemo odmah reagovati. Pogotovo što se tiče šehidskih porodica i boraca. Semir je moj kolega, on je čovjek koji je preporodio Novi Grad. Uradio je strahovit rad. Moja želja je da bude uz mene i da zajedno radimo. Stranka SDA je poduzela dosta kada su u pitanju mladih, a dosta njih će ući u Kantonu Sarajevo, na pozicije direktora – poručio je Prevljak.

U proteklom mandatu prvi čovjek sarajevske SDA bio je Asim Sarajlić.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj