THACI SA POMPEOM: Kosovo će nastaviti da koordiniše svaki korak sa SAD-om

Predsjednik Kosova Hashim Thaci sastao se danas sa američkim državnim sekretarom Mikeom Pompeom u okviru zvanične posjete Washingtonu.

Slikovni rezultat za Kosovo će nastaviti da koordiniše svaki korak sa SAD-om

Tema razgovora bio je i dijalog između Kosova i Srbije, a Thaci je tom prilikom ocijenio da bi “trajni mirovni sporazum između Kosova i Srbije značio mir za cijelu jugoistočnu Evropu”, kao i zaokret ka budućnosti, te razvoj i prosperitet, saopšteno je iz Predsjedništva Kosova.

Thaci je na sastanku sa sekretarom Pompeom izrazio duboku zahvalnost naroda i institucija Kosova na višedecenijskoj stalnoj podršci Sjedinjenih Američkih Država.

„Podržali ste nas u najtežim vremenima, kao i u našim najboljim danima. Naša zahvalnost je trajna”, rekao je Thaci.

Predsjednik Thaci je rekao da će Kosovo nastaviti da koordiniše svaki korak sa Sjedinjenim Američkim Državama.

“Krećući se sa Washingtonom, postigli smo svoje težnje”, zaključio je predsjednik Thaci.

Ranije danas predsjednika Thacija je primio i sekretar odbrane David Norquist. Thaci je tom prilikom rekao da je zadovoljan podrškom SAD-a osnivanju vojske Kosova i tražio je da se poveća saradnja.

“Kosovo ima svoju profesionalnu vojsku, po NATO standardima, koja je spremna da bude obuhvaćena humanitarnim i mirovnim misijama u svijetu, rame uz rame sa Sjedinjenim Američkim Državama”, rekao je Thaci.

Zamjenik sekretara odbrane David Norquist je istakao da je vitalno za bezbjednost u jugoistočnoj Evropi da Kosovo što prije postane član NATO-a, navodi se u saopštenju.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj