OVO BAŠ I NIJE OHRABRUJUĆE: Žena je u januaru preboljela koronavirus, a sada je opet pozitivna!

Žena iz Japana koja radi kao turistički vodič i koja se već liječila od simptoma koronavirusa ponovno je pozitivna na isti virus, javlja NHK World Japan.

Inače, iz Osake je napustila bolnicu početkom veljače. Sredinom siječnja bila je u autobusu koji je prevozio turiste u kineski Wuhan, a već 29. siječnja bila je pozitivna.

Iz lokalne bolnice žena je otpuštena 1. februara, dok je 6. februara potvrđeno da kod nje više nema prisutnosti koronavirusa, iako je još kašljala. Međutim, 21. februara ponovno se žalila na bol u grlu i prsima.

U srijedu je ponovno testirana i pokazalo se da je opet pozitivna na koronavirus. Navodno je nosila masku te je ostala kod kuće nakon napuštanja bolnice. Isto tako, žena nije išla na posao i ni sa kim nije imala bliski kontakt.

Sada je hospitalizirana u jednoj bolnici u Osaki. Tamošnji dužnosnici vjeruju da su se virusi koji su ostali umnožili ili da je žena ponovno zaražena.

Stručnjak: Tijelo obično razvije antitijela

Stručnjak za zarazne bolesti sa Sveučilišta u Osaki kaže da zaražene osobe razvijaju antitijela pa obično mogu izbjeći ponovnu infekciju istim virusom. No, da protutijela nisu postojala, osoba bi mogla opet biti sklona infekciji ili bi se neotkriveni virusi u tijelu mogli razmnožiti.

Inače, i vozač turističkog autobusa je bio pozitivan na virus, a do sada je u Japanu 186 ljudi zaraženo, od čega ih je troje umrlo.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj