MEĐUNARODNU OPERACIJU INICIRALA CRNOGORSKA POLICIJA! Jedanaest državljana Crne Gore uhapšeno zbog šverca više od 5 tona kokaina

Jedanaest crnogorskih državljana uhapšeno je u velikoj policijskoj akciji u kojoj je zaplijenjeno 5,4 tona kokaina na brodu “Aressa” u teritorijalnim vodama Arube.

Jedanaest državljana Crne Gore uhapšeno zbog šverca više od 5 tona kokaina

Prema pisanju španskih medija, posada broda “Aressa” sastojala se od deset članova i svi su pritvoreni, prenosi RTCG.

Navode da je operacija obalske straže započela u ponedjeljak kada je u vodama Arube primijećen brod “Aressa” koji je prethodno napustio pristanište Guaranao u venecuelanskom gradu Punto Fijo.

“Na brodu je bilo puno metalnog otpada u kome je bila dobro skrivena znatna količina droge”, navodi portal 24ora.

Brod je isplovio u nedjelju u 16.57 sati prema Grčkoj, gdje je trebalo da stigne poslije nekoliko nedjelja.

Tamošnja policija istražuje da li se ova ruta poklapa sa dokumentacijom koja je nađena na brodu.

Brod je presretnut u 3.47 sati u utorak nakon čega je kapetan uz pratnju policije brod odvezao do pristaništa Oranjestad gdje ga je već čekao policijski korpus.

Pretragom broda, policija je našla oko 200 paketa u kojima se nalazilo više od 5.000 kilograma droge.

Istog dana, poslije podne, desetočlana posada je u pratnji policijskog tima za hapšenje sa zaplijenjenom drogom sprovedena do baze holandske mornarice u Savaneti.

Kako navodi portal 24ora, pretraga broda se nastavlja jer tamošnja policija sumnja da se na brodu nalazi još skrivene droge.

Pronađena droga biće uništena do kraja nedjelje, navodi taj medij.

Španski mediji konstatuju da ova zapljena kokaina predstavlja snažan udarac za podzemlje

Kako prenosi RTCG, akciju hapšenja u vodama Venecuele na brodu “Aressa” inicirala je crnogorska policija, koja je više mjeseci pratila kriminalnu grupu. Brod “Aressa” lociran je i praćen cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka.

Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain ubačen na “Aressu”, Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres. Sumnja se, dodaju iz policije, da je kokain ovim brodom, iz Kolumbije trebalo da bude prokrijumčaren, do jedne od luka u Zapadnoj Evropi.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj