NE OSJEĆA SE DOBRO! Papa otkazao službene audijencije, Vatikan ne daje puno informacija!

Papa Franjo, za kojeg Vatikan kaže da se “ne osjeća dobro”, odgodio je sve službene audijencije zakazane za petak, ali radi iz svoje rezidencije, javio je Reuters. Vatikan nije pojasnio kakvo je papino zdravstveno stanje, prenosi Hina.

Na općoj audijenciji u srijedu činilo se da papa ima temperaturu, govorio je blago promuklim glasom te se zakašljao na večernjoj misi. Glasnogovornik Vatikana Matteo Bruni kazao je da je 83-ogodišnji papa pozdravio okupljene na ranojutarnjoj misi u kapeli Doma svete Marte.

“Međutim, mislio je da je najbolje odgoditi današnje službene audijencije. Susreti zakazani u Domu svete Marte održat će se po planu”, rekao je Bruni. Bruni je rekao da se papa “ne osjeća dobro”.

Papa se trebao sastati s direktorima Microsofta, IBM-a i drugih tehnoloških kompanija. Planirano je bilo da im papa održi govor, što je trebalo biti emitirano na konferenciji u Rimu o etici i umjetnoj inteligenciji.

Vatikan je prethodno objavio da je papa u stanju “blage nelagode”. U četvrtak je otkazao služenje mise u rimskoj Bazilici svetog Ivana Lateranskog.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj