PUTINU SE OPASNO TRESE VLAST: Pola Rusa ne želi njegov novi mandat, a nisu im drage ni izmjene ustava!

Rusi su podijeljenog mišljenja o tome treba li predsjednik Vladimir Putin ostati na vlasti nakon što mu trenutni mandat završi za četiri godine, izvijestio je najveći nacionalni nezavisni institut za ispitivanje javnog mnijenja.

Prema ispitivanjima napravljenim diljem zemlje o tome treba li Putin napustiti čelno mjesto države nakon 2024., 46 posto ispitanika reklo je da treba, dok je drugih 45 reklo da ne treba, prema anketama centra Levada.

Putin (67) je na čelu države kao predsjednik ili premijer dva desetljeća. Najdugovječniji je ruski ili sovjetski vođa nakon Josifa Staljina. Zemlja će za dva mjeseca glasovati o izmjenama ustava, od kojih će neke omogućiti Putinu da na određeni način zadrži vlast i nakon što mu istekne trenutačni mandat.

Četvrtina ispitanika u nacionalnoj anketi rekla je da planira glasovati u korist izmjena. Drugih 10 posto reklo je da će glasovati protiv izmjena. Najveći dio populacije, 37 posto, reklo je da namjeravaju glasovati, no da nisu još donijeli odluku kako će se izjasniti.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj