OGLASILA SE SDA: Snimkom neka se bave institucije države, političkom odgovornošću će se baviti organi stranke!

Stranka demokratske akcije (SDA) oglasila se u vezi sa snimkom koji je objavio Semir Efendić, načelnik sarajevske općine Novi Grad, na kojem se govori o navodnoj kupovini glasova prilikom izbora predsjednika Kantonalnog odbora te stranke u Sarajevu.

– Izborna sjednica Skupštine Kantonalne organizacije SDA Sarajevo je održana u skladu sa Statutom i izbornim pravilima, tako da novoizabrani Kantonalni izvršni odbor ima puni legitimitet i legalitet.

U redovnoj proceduri nije bilo nikakvih prigovora. Naknadno objavljeni snimak razgovora predstavlja pokušaj destabilizacije novoizabranog organa SDA. Takav snimak, ako je postojao, trebao se prezentirati odmah po nastanku ili na samoj sjednici Skupštine, dostaviti rukovodstvu stranke i nadležnim državnim institucijama.

Sadržajem snimka, njegovom autentičnošću, načinom, motivima nastanka, javnom distribucijom i eventualnom odgovornošću svih aktera treba da se bave institucije države. Političkom odgovornošću bavit će se organi SDA i o tome donijeti potrebne odluke. SDA najoštrije osuđuje sve eventualne nezakonitosti i manipulacije, bez obzira na to ko ih je počinio – navodi se u reakciji SDA.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj