POTVRĐENI NOVI SLUČAJEVI! Tramp zbog korona virusa razmatra mogućnost zatvaranja granice sa Meksikom!

SAD razmatraju zatvaranje južne granice sa Meksikom zbog kontrole širenja virusa korona, rekao je večeras američki predsjednik Donald Tramp. Vlada Meksika saopćila je sinoć da je registrovala tri slučaja infekcije korona virusom kod tri muškarca koja su nedavno posjetila Italiju.

Slikovni rezultat za usa mexico border

Na pitanje novinara u Bijeloj kući da li razmatra zatvaranje granice sa Meksikom Tramp je rekao da ta mogućnost postoji, ali se nada da do toga neće doći.

Potpredsjednik SAD Mike Pance, zadužen za odgovor SAD na epidemiju virusa korona, rekao je danas da će administracija zabraniti ulaz licima koji nisu američki državljani, a u posljednjih 14 dana posjetili su Iran i putuju iz drugih zemalja.

Pens je rekao da je State Department podigao na nivo 4 upozorenje “Ne putujte” za regione Južne Koreje i Italije, koji su pogođeni epidemijom.

On je naglasio da će State Department sarađivati sa Italijom i Južnom Korejom u smislu medicinskog pregleda za sva lica koja žele da posjete SAD.

Trampova adminstracija saopćila je ranije da će aktivirati federalni zakon o odbrani da bi se povećala proizvodnja maski, rukavica, službene odjeće i drugih predmeta u vezi sa epidemijom.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj