VUČIĆ U WASHINGTONU: Obratit će se na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove (AIPAC), predviđen susret sa Pompeom!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravit će u radnoj posjeti SAD danas i sutra.

Slikovni rezultat za vučić globalcir.com

Prvog dana učestvovat će na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove (AIPAC) i tom prilikom se obratiti brojnim učesnicima skupa.

Tokom boravka u Vašingtonu sastat će se sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom, a programom posjete predviđen je i niz bilateralnih susreta sa drugim visokim zvaničnicima američke administracije, najavila je pres služba srbijanskog predsjednika.

Kako je Vučić u subotu ujutru, pred put, sam rekao, u Vašingtonu će se sastati i sa savjetnikom za nacionalnu bezbjednost predsjednika SAD-a Robertom O’Brajanom, američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, specijalnim izaslanikom SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom te svima “koji odlučuju o nama”.

Dominantna tema razgovora u Vašingtonu, istakao je, bit će Kosovo, a rezgovaraće se i o bilaterarnim odnosima i ekonomskoj saradnji dve zemlje.

Vučića je u Vašington pozvao Američko-izraelski komitet za javne poslove (AIPAC), na skup koji će okupiti oko 18.000 učesnika, a na kome će biti prisutne, kako se najavljuje, dvije trećine članova američkog Kongresa.

Na skupu će Vučić govoriti o odnosima Srbije i Izraela, ali i o izazovima globalne politike.

Dobio sam priliku, tamo će govoriti svi važniji Amerikanci… Neću ja biti tamo ‘na marginama’, već ću imati prave susrete“, kazao je prije nekoliko dana predsednik Srbije.

Poručio je i da sa Amerikancima nije lako razgovarati, ali da će se u Vašingtonu boriti za bolju poziciju zemlje. Ne treba očekivati da će SAD ili bilo koji drugi međunarodni igrači promijeniti stav prema Kosovu, dodao je Vučić.

Ali možemo da probamo da zauzmemo drugačiju poziciju u američkim očima, nego što je bio slučaj do sada.To će biti važni susreti za nas“, poručio je predsjednik Srbije pred put u Vašington.

(Global CIR/Agencije)

  1. […] konferenciji koju je održao Američko-izraelskog komiteta za javne poslove (AIPAC), a kojoj prisustvuje i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, Danny Danon je dao primjedbu koja bi se mogla tumačiti kao izraelsko uplitanje u izborni proces u […]

Komentiraj