SANDERS BI SUTRA MOGAO NAPRAVITI KLJUČNU PREDNOST! Pete Buttigieg odustao od utrke za Bijelu kuću!

Pete Buttigieg, političar iz Indiane povukao se iz utrke u Demokratskoj stranci za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Ovaj kandidat je ambiciozno krenuo u utrku za predsjednika, ali u posljednjih nekoliko sedmica njegova kandidatura je izgubila na značaju. Javnost je privukao i zbog činjenice da je prvi javno deklarisani gay koji je ušao u utrku za prvog čovjeka SAD-a.

Buttigieg se povukao uoči ključnog glasanja u utorak, kada će čak 14 saveznih država glasati za demokratskog kandidata, a očekuje se da bi sada Bernie Sanders mogao napraviti ključnu prednost.

Obraćajući se pristalicama u svom rodnom gradu South Bend, u državi Indiana, gdje je ranije bio gradonačelnik, Buttigieg je naglasio vrijednosti za koje se zalagao u kampanji.

“I tako moramo prepoznati da je u ovom trenutku utrke najbolji način za održavanje vjere tim ciljevima i idealima da odstupimo i pomognemo sjedinjenju naše stranke i nacije”, rekao je. “Dakle, večeras donosim tešku odluku da obustavim svoju kampanju za predsjedništvo”, naveo je on.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj