TAJNE MARKETINGA: Apple zabranjuje da u filmovima negativci koriste iPhone!

Svaki hollywoodski filmski hit nudi priliku za promociju raznih tehnoloških noviteta, a filmovi iz James Bond franšize su najbolji primjeri za to.

Među proizvodima koji se najviše promoviraju koz filmove zasigurno spadaju mobiteli i nema sumnje da Apple tu prednjači u promociji svojih novih modela iPhonea. Međutim, Rian Johnson, redatelj prošlogodišnjeg hita „Nož u leđa“ (Knives Out), otkrio je uvjet koji kompanija Apple ima kada se njihov iPhone koristi u filmovima.

„Ne znam bi li trebao ovo reći, ali vrlo je zanimljivo. Apple dopušta korištenje iPhonea u filmovima, ali imaju jedno pravilo, a to je da filmski negativci ne smiju koristiti iPhone. Sada će me htjeti ubiti svaki filmaš koji ima negativca u svom filmu i koji je želio da ovo ostane tajna“, izjavio je Johnson koji je time aludirao kako će gledatelji sada moći saznati tko je, recimo, ubojica u filmu. Onaj koji ne koristi iPhone. Nitko iz kompanije Apple još nije komentirao ovu tvrdnju.

Ljubitelji filma i tv serija već su ovu tezu i prije širili na internet forumima a sada je ona dobila i službenu potvrdu. Uostalom, u službenim dokumentima kompanije Apple gdje se govori o korištenju njihovog brenda i njihovih proizvoda, navodi se kako se oni moraju koristiti u pozitivnom kontekstu. U vrijeme kada je serija „24“ bila popularna, gledatelji su primjetili da pozitivci u seriji koriste Macintosh računala, dok negativci koriste PC.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj