IZVINJAVAM SE SVIMA KOJE SAM UGROZIO! Sarajlić: Moja ostavka je konačna, o njoj nema rasprave!

Informisao sam rukovodstvo o saznanjima koje sam imao. Što se tiče moje ostavke – nisam ostavio prostora ni predsjedniku niti Kolegiju da se o njoj raspravlja, kazao je danas u Sarajevu Asim Sarajlić koji je ranije napustio Kolegij Stranke demokratske akcije. Sarajlić je pred novinarima nekoliko puta ponovio kako je njegova ostavka konačna.

htztzh5t6

– Sjednica kolegija je nastavljena, sad je kratka pauza. Dakle, završili smo ovu temu koju sam ja i najavio o ostavci. Dakle, ja sam kazao da će rukovodstvo informisati o saznanjima koja sam imao, ja sam to i uradio, raspravljali smo o tome. Što se tiče moje ostavke, ja nisam ostavio prostora predsjedniku ni Kolegiju da se o njoj raspravlja. Dakle, moja ostavka je konačna i na mjesto predsjednika kadrovske i na mjesto potpredsjednika stranke – kazao je Sarajlić.

Rekao je da je to njegova odluka, te da se Kolegij tu nije imao šta izjašnjavati.

– Tu odluku sam donio odmah u petak navečer, predsjedniku sam je poslao u nedjelju, 1. marta, čuli smo se telefonom i danas sam bio na ovoj sjednici Kolegija, govorio o ovim stvarima koje su se dešavale unutar izbornog procesa i inače ambijenta. Čestitam novoizabranom rukovodstvu u Kantonalnom odboru i nadam se da će na čelu sa generalom Fikretom Prevljakom imati snage i dovoljno iskustva i potencijala da se iznesu sa svim problemima koji su pred njima. Ostavljam jak kantonalni odbor, sa najjačim rezultatima, sa najviše poslaničkih i vijećničkih mandata, sa osam načelnika i gradonačelnikom. O svemu ostalom možemo diskutirati, rezultati govore za sebe – dodao je Sarajlić.

Sarajlić se izvinio svima onima koje je na neki način svojim činom ugrozio i zamolio za oprost.

– O razlozima zbog čega sam to uradio govorit ću pred Tužilaštvom i Sudom. Ja sam na kolegiju govorio o unutarstranačkim aspektima i izbornom procesu. Izbori su prema mom mišljenju provedeni u skladu sa statutom i izbornim pravilima, a o svemu onome što je bilo prije i poslije stranka će vjerovatno odlučivati kroz istražne komisije – poručio je Sarajlić.

Naglasio je kako od danas nije više dio rukovodstva, ni predsjednik Kadrovske komisije i Kantonalnog odbora SDA.

– Ja ni o jednom akteru u snimku neću govoriti sve što smo raspravljali na sastanku ostaje unutar stranke SDA nije sve baš za javnost. SDA ostaje najjača stranka u BiH sa svim svojim usponima i padovima i žao mi je što sam na neki način narušio njen ugled. Povlačim se iz svih stranačkim struktura, ali nakon sudskog epiloga vidjet ćemo da li se povlačim iz političkog života -zaključio je Sarajlić.

Sarajlić je dodao da još nije dobio poziv na saslušanje u MUP-u KS, ali da će do njega “vjerovatno” doći.

“Ja sam na Kolegiju govorio o unutarstanačkim aspektima. Izbori su, po meni, provedeni u skladu sa Statuom i izbornim pravilima, a ono što je bilo poslije, ili šta je prethodilo – o tome će stranka odlučivati kroz određene komisije”, istakao je bivši potpredsjednik SDA.

Sarajlić je naglasio da ne želi dalje govoriti o detaljima, kao i šta će biti sa članovima SDA, akterima snimka koji je objavio načelnik Općine Novo Sarajevo i funkcioner ove stranke, Semir Efendić.

“To je stranačka stvar. Dozvolit ćete da ove stvari nisu za javnost”, kategoričan je bio Sarajlić.

Na kraju je kazao da mu je žao što je narušio ugled stranke.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj