PROCURILA SNIMKA S GRANICA EUROPSKE UNIJE: Brodovi prate migrante, a grčka obalna straža puca po njima?!

Sky News objavio je snimku koja navodno pokazuje pripadnike grčke obalne straže kako puca prema brodu s migrantima u Bodrumu.

Snimku je prvi objavio novinar Sky Newsa Mark Stone, a potom su je prenijeli gotovo svi relevantni svjetski mediji. Sky News tvrdi da je snimku dobio od turskih vlasti.

Istodobno, ruska agencija Ruptly jučer je objavila snimku grčke obalne straže na kojoj se, tvrde, vidi kako turska obalna straža prati čamac s migrantima do grčke granice.

U zadnjih par dana najmanje 10.000 migranata pokušalo je prijeći granicu s Grčkom. Kod otoka Lezbosa u ponedjeljak se prevrnuo čamac s migrantima, a dijete se utopilo.

Otkako je Turska u petak objavila da će migrantima otvoriti granice za put do Europe, grčki vojnici i policija pojačali su ophodnje duž rijeke Evros i preko zvučnika objavljuju upozorenja o zabrani ulaska u Grčku.

Grčka je bila ulazna europska zemlja za tisuće migranata 2015. i 2016., a već je više od 40 tisuća migranata smješteno na egejskim otocima gdje žive u prenapučenim kampovima i teškim uvjetima. Ankara je u nedjelju ustvrdila da je dopustila više od 75 tisuća migranata da prijeđu tursku granicu i krenu prema Europskoj uniji.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj