ŽRIJEB GRUPA UEFA LIGE NACIJA! BiH s Holandijom, Italijom i Poljskom!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će u grupi “1” elitne UEFA Lige nacija ”A” protiv selekcija Poljske, Italije i Holandije.

U Kongresnom centru „Beurs van Berlage“ u Amsterdamu, nakon UEFA Kongresa, održan je danas i žrijeb UEFA Lige nacija za sezonu 2020/2021. godine.

Na osnovu žrijeba u Amsterdamu, selekcija Crne Gore snage će odmjeriti s ekipama Azerbejdžana, Luksemburga i Kipra u grupi “1” Lige nacija “C”, a u istoj ligi u grupi “3” sastat će se Slovenija, Kosovo, Moldavija i Grčka.

Reprezentacija Srbije igrat će u grupi “3” UEFA Lige nacija “B” protiv Turske, Mađarske i Rusije, a reprezentacija Hrvatske će u grupi “3” elitne Lige nacija “A” snage odmjeriti s Švedskom, Francuskom i Portugalom.

Utakmice po grupama u svim ligama igrat će se u septembru, oktobru i novembru ove godine. Finalni turnir Lige nacija ”A”, za pobjednika drugog izdanja ovog UEFA takmičenja, održat će se od 2. do 6. juna 2020. Domaćin završnog turnira bit će naknadno određen.

– GRUPE UEFA LIGE NACIJA –

LIGA ”A”:

Grupa 1: Poljska, Bosna i Hercegovina, Italija, Holandija

Grupa 2: Island, Danska, Belgija, Engleska,

Grupa 3: Hrvatska, Švedska, Francuska, Portugal

Grupa 4: Njemačka, Ukrajina, Španija, Švicarska

Liga “B”:

Grupa 1: Rumunija, Sjeverna Irska, Norveška, Austrija

Grupa 2: Izrael, Slovačka, Škotska, Češka

Grupa 3: Mađarska, Turska, Srbija, Rusija

Grupa 4: Bugarska, Rebublika Irska, Finska, Vels

Liga “C”:

Grupa 1: Azerbejdžan, Luksemburg, Kipar, Crna Gora

Grupa 2: Armenija, Estonija, Sjeverna Makedonija, Gruzija

Grupa 3: Moldavija, Slovenija, Kosovo, Grčka

Grupa 4: Kazahstan, Litvanija, Bjerorusija, Albanija

Liga “D”:

Grupa 1: Malta, Andora, Latvija, Farska Ostrva

Grupa 2: Lihtenštajn, San Marino, Gibraltar

Bajević: Imamo kvalitet da se suprotstavimo svim protivnicima

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević očekuje težak zadatak u Ligi nacija, ali vjeruje da njegova ekipa može parirati svim protivnicima.

– Žrijeb je takav da su u opticaju bile samo vrhunske reprezentacije. Sve tri ekipe su izuzetno jake, ali i mi imamo snage i kvaliteta da im se suprotstavimo na pravi način. Ne trebamo ni u jednom trenutku da sumnjamo u sebe i da se predamo. Utakmice s ovakvim ekipama nam trebaju da vidimo na kojem smo mi nivou i koliko možemo – kazao je Bajević.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj