DA LI JE BLOOMBERG BAJDENU ‘KUPIO’ DEMOKRATSKE PREDIZBORE? Potrošio pola milijarde dolara, a u državama gdje je ulagao novac u svoju kampanju, pobijedio Bajden bez ijednog održanog mitinga!

Michael Bloomberg najavio je u srijedu da obustavlja svoju kampanju nakon loših rezultata tokom ‘super utorka’, kazavši da će podržati Joea Bidena.

Slikovni rezultat za bloomberg supports biden

Uvijek sam vjerovao da pobjeda protiv Donalda Trampa počinje s ujedinjavanjem iza kandidata s najboljim šansama za to. Nakon jučerašnjeg glasanja, jasno je da je taj kandidat moj prijatelj i sjajni Amerikanac, Joe Biden”, stoji u Bloombergovoj izjavi.

“Joea poznajem jako dugo vremena. Znam njegovu pristojnost, poštenje i predanost pitanjima koja su tako važna za našu zemlju, uključujući sigurnost , zdravstvenu zaštitu, klimatske promjene i zapošljavanje”, kazao je Bloomberg.

Inače, Bloomberg je prema zvaničnim pokazateljima potrošio preko pola milijarde američkih dolara na kampanju, preskačući početne države i fokusirajući se na ‘super utorak’. Međutim, u državama za koje je potošio milionske iznose u kampanji i televizijskom oglašavnju, na predizborima većinsku podršku delegata dobio je Joe Bajden.

Na američkoj televizijskoj mreži ABC jučer su komentirani rezultati predizbora, gdje su svi bili u čudu, budući da je poznato da u većem dijelu država gdje je odnio pobjedu, Bajden nije održao niti jedan jedini predizborni skup, niti ih je uopće posjećivao.

Bajden je za svoju kampanju potrošio tek oko 16 miliona dolara, što je dva puta manje od onoga što je prikupio i planira potrošiti njegov protukandidat Bernie Sanders.

Ovo je svojevrstan fenomen‘, kazao je komentator na ABC-u. ‘Čovjek nema bazu, nema novac, nema jaku internet kampanju i nije posjetio ove savezne države niti održao ijedan miting u njima, a rezultati pokazuju da pobjeđuje’.

Ostali gosti u studiju su to prokomentirali kao dokaz ‘da se ipak u SAD-u ne mogu kupiti izbori.

Nakon što je Bloomberg odustao od dalje utrke, gotovo je izvjesno da je ‘veliki Bajdenov povratak’ na predizborima tokom ‘super utorka’ kupljen od strane establišmenta koji ne želi Sandersa za predsjedničkog kandidata.

(Global CIR/Agencije)

  1. […] establishment već sada okrivljuje Bernija za vjerovatni Bajdenov poraz na izborima u novembru! DA LI JE BLOOMBERG BAJDENU ‘KUPIO’ DEMOKRATSKE PREDIZBORE? Potrošio pola milijarde dola… TRAMP NA TWITTERU: Demokrate namjerno puštaju vijesti da Rusija podržava Bernija Sandersa, […]

Komentiraj