(VIDEO) ‘USPAVANI JOE’ – NAJBOLJI POKLON TRAMPU! Biden na sceni suprugu predstavio kao sestru, a sestru kao suprugu – bilo je i fizičkih obračuna!

‘Uspavani Joe – on više ne zna ni šta radi’, rekao je prije nekoliko dana američki predsjednik Donald Tramp opisujući Joea Bidena, bivšeg potpredsjednika SAD-a za vrijeme dva mandata Baraca Obame i političara koji se trenutno natječe za predsjedničku nominaciju unutar demokratske partije.

Slikovni rezultat za biden switch out woman and sister

Da sa njim nešto ozbiljno nije u redu, dokazao je sam ‘Uspavani Joe’ obračajući se jučer pristalicama nakon objave prvih rezultata predizbora održanih na ‘super utorak’.

Bivši potpredsjednik napravio je gaf dok se obraćao pristalicama u sjedištu svoje kampanje u Kaliforniji. Stojeći na podijumu, pored Bidena su bile njegova supruge Jill s desne strane i sestre Valerie s lijeve strane.

Obraćajući se pristalicama, Biden je rekao: “Usput, ovo je moja mala sestra Valerie”, uhvativši za ruku suprugu na desnoj strani. Potom je izjavio: “A ja sam Jillin suprug”, okrenuvši se prema sestri, kada je i shvatio svoju grešku. Sedamdesetsedmogodišnjak je tada rekao: “O, ne, ovo je ona”, pokazavši na svoju sestru, kojoj je tada rekao: “Prebacile ste se.”

Kasnije tokom Bidenovog govora, dvije veganske demonstranatkinje protiv mliječnih proizvoda ušle su na pozornicu držeći plakate na kojima je pisalo “Neka mljekare umru”. Prvu ženu su uhapsili zaštitari i povukli su je s pozornice dok su Biden, Jill i Valerie izgledali zbunjeno. Potom se pojavila druga žena koju je Jill gurnula od Bidena. Kako se izvještava, žene su predstavljale grupu pod nazivom ‘Direct Action Everywhere’.

U više navrata i tokom potpredsjedničkih mandata, ali i u okviru aktuelne kampanje, Bidenu nisu bili strani slični gafovi gdje je do izražaja dolazila njegova senilnost, zbog čega je unutar demokratske partije zaradio nadimak ‘Joementum’. Naravno korak dalje u tome je otišao aktuelni američki predsjednik Donald Tramp, nazvavši Bidena ‘Uspavani Joe’.

Samo ova kratka kompilacija posljednjih Bidenovih gafova (od 2:32) i očitog nesnalaženja u javnim nastupima, dovoljno govore o činjenici da je starost na Bidena očigledno ostavila veliki trag i da će on biti lahak plijen za Trampa. Preciznije kazano, Bidenova predsjednička nominacija je ustvari poklon Trampu za njegovu novu pobjedu.

Mnogi komentatori na američkim televizijama primjećuju kako se čini da je demokratskom establišmentu važnije izbaciti Bernija Sandersa iz unutarpartijske utrke, nego li pobijediti Trampa na izborima. Upravo iz tog razloga su, prema njihovom mišljenju, odustali od unutarpartijske utrke Pete Buttigieg i Amy Klobuchar te podržali Bidena. Elizabeth Warren, koja nije uspjela osvojiti većinu ni u državi koju predstavlja u Senatu, ostaje u utrci samo zbog toga što svojim programom obuhvata Sandersovu ciljnu skupinu birača.

Sa druge strane, boraveći skoro četrdeset godina u elitnim ešalonima američke politike, Biden se povezuje sa desetinama različitih političkih i korupcijskih afera. Posljednju je izbacio Donald Tramp vezanu uz poslovanje kompanije Bidenovog sina u Kini i Ukrajini. Postoji bojazan da Tramp nije otkrio sve karte, već da čeka Bidenovu eventualnu nominaciju kako bi aktivirao nekoliko afera, koje se tiču visoke političke korupcije, koje bi u startu mogle pokopati Bidenove izglede da dođe u Bijelu kuću. Naravno, u tom slučaju gubitnik bi bila cijela demokratska partija.

Očekujemo konačne rezultate predizbora iz 14 saveznih država SAD-a koji su održani sinoć, među kojima je najznačajnija Kalifornija, koja nosi 415 elektorskih glasova, a u kojoj prema posljednjim informacijama vodi Sanders.

(Global CIR)

Komentiraj