SAVEZNA DRŽAVA SA NAJVEĆIM BROJEM DELEGATA! Bernie Sanders proglasio pobjedu u Kaliforniji!

Bernie Sanders pobijedio je na predizborima demokratske partije u Kaliforniji, ostavivši daleko iza sebe bivšeg potpredsjednika Joea Bidena, bivšeg gradonačelnika New Yorka Mikea Bloomberga i senatoricu Massachusettsa Elizabeth Warren.

Slikovni rezultat za Bernie Sanders declared winner in California

Demokratski socijalist i senator iz Vermonta, Bernie Sanders, našao je plodno tlo za svoju agendu u Kaliforniji, gdje mu je snažnu podršku pružila zajednica Latinoamerikanaca i mladih.

Iako će regijama u Kaliforniji trebati nekoliko sedmica da prijave potpune rezultate koji određuju koliko delegata dobivaju najbolji kandidati, Associated Press proglasio je Sandersa ukupnim pobjednikom ubrzo nakon zatvaranja birališta u Kaliforniji u 20:00., a njegova kampanja proglasila je pobjedu ubrzo pobjedu.

bernie-californija

Na osnovu 79% obrađenih izbornih mjesta, Sanders je imao 33,6% glasova, a Biden 24,8%. Sandersa je prema izlaznim anketama podržavalo 49% Latinoamerikanaca, najveće manjinske skupine u državi, i 49% birača koji sebe nazivaju vrlo liberalnim. Savezna država Kalifornija nosi 415 glasova delegata, više nego ijedna druga pojedinačna savezna država u SAD-u.

“Pobijedit ćemo Trampa jer stvaramo dosad neviđen, široki, multigeneracijski, višerasni pokret”, rekao je Sanders. “To je pokret koji govori sa radničkim obiteljima ove zemlje”, dodao je u sinošnjem obraćanju pristalicama.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj