U ITALIJI OD KORONAVIRUSA JUČER UMRLO 28 LJUDI! U Kini sve manje zaraženih, u svijetu sve više!

Dok se u Kini smanjuje broj novozaraženih koronavirusom, u Europi, Južnoj Koreji i Iranu njihov se broj drastično povećava.

Slikovni rezultat za U Italiji jučer umrlo 28 ljudi

Tako je onima koji su pratili porast broja oboljelih u susjednoj Italiji za oko zapelo povećanje broja zaraženih za nekoliko stotina u samo par sati. Jutros su u toj zemlji prijavljena 2502 zaražena, što je gotovo 250 više od brojeva koji su bili aktualni jučer oko 19 sati.

Snažan rast epidemije izvan Kine primjećuje se i po broju mrtvih. Primjerice, u Italiji je jučer zbog zaraze novim sojem koronavirusa umro skoro jednak broj ljudi kao u cijeloj Kini. Kina je jučer zabilježila 33 nova smrtna slučaja, a Italija 28. U Italiji je od te bolesti sveukupno umrlo 80 osoba.

Novi koronavirus zadnjih se dana širi brže izvan Kine nego u toj zemlji, u kojoj su zabilježeni prvi slučajevi zaraze krajem prošle godine.

U svijetu je zabilježeno 93.000 oboljelih i 3200 umrlih od koronavirusa. U Kini je oboljelih 80.270 i umrlih 2981, u Iranu 2336 oboljelih i 77 umrlih. U Južnoj Koreji, prema najnovijim podacima, oboljelih je 5328, a umrlih 32. U Japanu je broj oboljelih premašio tisuću. 

U Hrvatskoj danas nema novih slučajeva zaraze. Ukupan broj zaraženih je devet.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj