U PALESTINI ZBOG KORONAVIRUSA PROGLAŠENO VANREDNO STANJE! Sedam osoba se zarazilo u Betlehemu, razmatra se i zatvaranje graničnih prijelaza!

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas proglasio je 30-dnevno izvanredno stanje u četvrtak nakon izvješća o slučajevima zaraze novim koronavirusom u Betlehemu na Zapadnoj obali.

Palestinian president Mahmud Abbas looks on following a briefing on President Donald Trump's Mideast plan on February 11, 2020 in New York. - Palestinian president Mahmud Abbas told the UN Security Council that the world should reject President Donald Trump's Middle East plan, which he said would limit Palestinian sovereignty in a

Tu je odluku objavio palestinski premijer Mohamed Štajeh nekoliko sati nakon što su dužnosnici zatvorili betlehemsku Baziliku Isusova rođenja, za koju se vjeruje da je izgrađena na mjestu gdje je rođen Isus, i zabranili stranim turistima boravak u hotelima na Zapadnoj obali.

“Odlučili smo proglasiti izvanredno stanje na svim palestinskim područjima zbog opasnosti od koronavirusa i kako bi spriječili njegovo širenje”, rekao je premijer u četvrtak navečer u Ramali.

Po njegovim riječima, palestinske vlasti također razmatraju zatvaranje svih graničnih prijelaza.

Ministar zdravstva Mai Alkaila rekao je da je sedam osoba pozitivno na koronavirus te da su svi oni palestinski zaposlenici betlehemskog hotela Angel.

Zdravstveni dužnosnici vjeruju da se tih sedmero ljudi, koji su prvi prijavljeni slučajevi zaraze na okupiranom palestinskom teritoriju, zarazilo od turista koji su nedavno boravili u hotelu.

Bazilika Isusova rođenja bit će zatvorena dva tjedna kao i druge crkve i džamije na području Betlehema.

Zabrana dolaska stranih gostiju u hotele na Zapadnoj obali također će biti na snazi dva tjedna, priopćilo je ministarstvo turizma.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj