U SJEVERNOJ MAKEDONIJI ZARAŽENA 201 OSOBA! Još dvije osobe u Srbiji preminule od korona virusa, druga žrtva u Hrvatskoj

Na Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u četvrtak je preminula druga žrtva koronavirusa u Hrvatskoj, potvrdio je Hini ministar zdravstva Vili Beroš.

Slikovni rezultat za Druga žrtva koronavirusa u Hrvatskoj

Ravnateljica bolnice Alemka Markotić na današnjoj je konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite izjavila kako je jedan od bolesnika na respiratoru u kritičnom stanju.

U Hrvatskoj je potvrđeno 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa ih je trenutno ukupno 481, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.

“Ako kompariramo povećanje od jučer ujutro, i dalje držimo situaciju pod kontrolom. Nema eksponencijalnog rasta zaraženih, što je od iznimne važnosti”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Ukupno je testirano 3958 uzoraka, a samo jučer obavljeno je 566 testiranja što ukazuje da su pokrenuti kapaciteti u funkciji i da se povećava broj testiranja. 

Na respiratoru je 14 bolesnika – osam u Zagrebu, tri u Osijeku te po jedan u Rijeci, Splitu i Dubrovniku. Beroš je istaknuo da je od ukupnog broja bolesnika njih tri posto na respiratoru, što je zadovoljavajuće jer su projekcije govorile da će se raditi o pet posto bolesnika.

Još dvije osobe u Srbiji preminule od korona virusa

U toku noći u Srbiji su preminula još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen COVID-19, objavljeno je danas na sajtu “Covid19.rs”.

U pitanju je K.S. (80) koji je bio hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije.

On se posljednjih nekoliko dana nalazio na respiratoru, a doktori su uložili maksimum tokom njegovog liječenja. Inače je bolovao od kardiomiopatije, imao je hipertenziju, hroničnu opstruktivnu bolest pluća i dijabetes melitus.

Druga je ženska osoba P.B. (62) koja je bila hospitalizovana u Kliničkom centru Niš. Nalazila se na respiratoru i pod stalnom pažnjom medicinskih timova, koji su učinili sve da je spasu, ali je ipak, došlo do letalnog ishoda.

Hronično je liječila arterijsku hipertenziju i dijabetes, kao i reumatoidni artritis.

Ovime je broj preminulih od korona virusa porastao na šest, a prema jučerašnjim podacima u zemlji je registrovano 384 osoba koje su oboljele.

U Sjevernoj Makedoniji 24 nova oboljela, a dva izliječena

U Sjevernoj Makedoniji su registrovana 24 nova slučaja oboljelih od novog korona virusa, te je ukupan broj danas do podne iznosio 201, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Sa Klinike za infektivne bolesti u Skoplju su otpuštena dva pacijenta koju su na dva kontrolna testa imali negativne rezultate i u dobrom zdravstvenom stanju su otišli na kućno liječenje.

Tako su do sada izliječena tri oboljela, a troje je je i umrlo.

Po saopštenju Ministarstva zdravlja, u posljednja 24 sata u Skoplju je potvrđeno 15 novih slučajeva zaraze korona virusom, u Kumanovu četiri, Debru dva, a u Ohridu, Štipu i Tetovu po jedan.

Do sada su u Skoplju registrovana ukupno 123 slučaja zaraze, u Debru 43 (od kojih je dvoje umrlo), u Kumanovu 15 (jedan umro), u Štipu osam, Velesu i Ohridu po tri, Kavadarcima i Prilepu po dva, a u Gostivaru i Tetovu po jedan zaraženi.

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. #НИКОГАШ северна, ВЕЧНА МАКЕДОНИЈА….
    маму вам ј@бем

    Reply

Komentiraj