SDA: Tegeltija da dostavi pojašnjenje Centralnoj banci kako bi isplatila sredstva MMF-a

SDA je pozdravila navode predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije da je Vijeće ministara BiH donijelo sve potrebne odluke za isplatu sredstava MMF-a na račune entiteta i Distrikta Brčko, te da nema potrebe za donošenjem novih odluka.

PODRŠKA SETU EKONOMSKIH MJERA! SDA: Očekujemo od premijera ...

“SDA poziva predsjedavajućeg Tegeltiju da o tome uputi zvanično pisano pojašnjenje Centralnoj banci BiH, kako bi sredstva mogla biti isplaćena”, saopćeno je iz partije.

Iz SDA podsjećaju da je Parlament Federacije BiH već ranije donio odluku o raspodjeli sredstava između FBiH i kantona, čime bi se kompletan proces povlačenja i raspodjele sredstava MMF-a, kako tvrde, završio.

Podsjećamo, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija (SNSD) danas je kazao da je odluka o raspodjeli sredstava od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) donesena i definirana i u Pismu namjere.

“Smatram da Centralna banka ima sve što je potrebno da se sredstva isplate entitetima i Brčko Distriktu i ne vidim nikakvu potrebu i da se donosi neka nova odluka. Ovo je nepotrebna priča oko raspodjele sredstava”, dodao je Tegeltija.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj