ZLATNI JUBILEJ: Papa Franjo uputio čestitku kardinalu Vinku Puljiću povodom 50 godina svećeničkog ređenja

Papa Franjo uputio je čestitku kardinalu Vinku Puljiću u povodu zlatnog jubileja – 50 godina od njegova svećeničkog ređenja, na Petrovdan 1969. godine. 

Papa Franjo je pohvalio kardinalovo revno zauzimanje za širenje vjere, njegovanje pravde, obranu ljudskog dostojanstva i promicanje mira u gradu, koji se naziva evropski Jeruzalem.

– Našemu časnom bratu uzoritom gospodinu kardinalu Vinku Puljiću, vrhbosanskom nadbiskupu metropoliti, koji će proslaviti zlatni jubilej svećeničkoga ređenja na svetkovinu apostola Petra i Pavla, od srca čestitamo ovaj sretan spomen i, sjećajući se dugoga djelovanja u nadbiskupiji koja mu je povjerena i u Biskupskoj konferenciji Bosne i Hercegovine, koje je marljivo vršio, i pohvaljujući njegovo revno zauzimanje za širenje vjere, njegovanje pravde, obranu ljudskoga dostojanstva i promicanje mira u gradu koji se naziva europski Jerusalem, njemu i njegovu stadu najljubaznije podjeljujemo apostolski blagoslov, prepoznajući ujedno njegovu vjernost prema nasljedniku blaženoga Petra za kojega, na kraju, želimo njegove molitve, stoji u Papinoj čestitki.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj