NAKON NEKOLIKO MJESECI! Venecija: U ‘La Feniceu’ u nedjelju prvi koncert pred publikom!

U svjetski poznatoj venecijanskoj opernoj kući La Fenice ovaj će se vikend, prvi put nakon nekoliko mjeseci održati koncert uživo pred 300 ljubitelja klasične muzike. 

Venice Teatro La Fenice Guided Tour with Admission Ticket 2020

“Sjajno je to što u nedjelju ponovo krećemo s koncertima uživo pred publikom”, rekao je umjetnički voditelj operne kuće Fortunato Ortombina. La Fenice je mjesecima bio zatvoren za javnost zbog pandemije koronavirusa, a na nedjeljnoj će produkciji nastupiti hor i orkestar opere.

Koncert je posvećen stanovnicima Venecije, gradu i medicinskim radnicima koji se čitavo vrijeme bore protiv covida-19, objasnio je Ortombina.Na programu je djelo američkog skladatelja Aarona Coplanda “Fanfare za običnog čovjeka” (Fanfare for the Common Man), a hor i orkestar opere izvest će i djela Claudija Monteverdija, Giovannija Gabrielija i Johanna Sebastiana Bacha. Operne izvedbe trebale bi uslijediti u predstojećoj sedmici. 

U junu je La Fenice održao nekoliko koncerata bez publike, a emitirani su putem interneta.

Ortombina je kazao da i za umjetnike na pozornici i za publiku vrijede stroga pravila fizičkog razmaka kako bi se spriječilo širenje virusa.

Umjesto uobičajenih 1000 posjetitelja, u dvoranu će moći ući njih 300, kazao je redatelj, dodavši da je potražnja za ulaznicama za nedjeljni koncert zasad vrlo dobra.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj