U KOLUMBOVU ČAST! Dvorac Kolomares – legenda u kamenu!

Dvorac Kolomares u Benalmadenu arhitektonski je kompleks koji predstavlja simbol poznatih putovanja Kristofera Kolumba i kulturnog razvoja Španije.

DSSDSDSD

Kompleks se sastoji od arhitektonskih objekata i oblika, na kojima se može pratiti historijski događaji u Španiji u vrijeme Kolumba. Izgradnju dvorca su započeli 1987. godine dr. Stephen Martin i njegova dva pomoćnika, a trajao je sedam godina.

Arhitekta koristi elemente različitih stilova: gotike, rimske, vizantijske. Za izradu dvorca od materijala korišteni su: čelik, kamen, cigle i cement.

Sa dubokim poznavanjem istorije i arhitekture, Martin je stvorio pravo remek-djelo, u kojem možete naučiti istoriju otkrića Amerike, ali i da pratite istorijski put Španije u to vrijeme, kao što su prikazani u kamenu arhitekte.

Martin je stvorio veličanstveni spomenik sjećanja u kamenu “Santa Maria”, “Ninyu” i “Pinto” – tri broda, koji su učestvovali u putovanju Kolumba. Zanimljivo, dvorac Kolomares “istaknut” je u dvije nominacije u Ginisovoj knjigi rekorda: kao najveći svjetski spomenik Kolumbu (područje dvorca površine 1500 kvadratnih metara), a nagradu je dobio i za na svijetu najmanju kapelu, koja se nalazi na teritoriji Kolomaresa (njena površina – 1,96 kvadratnih metara).

Kolomares Španski dvorac, izgrađen u čast Kristofora Kolumba, jedna je od najpopularnijih turističkih atrakcija u slikovitom ljetovalištu Benalmaden u andaluzijskoj pokrajini Malaga.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj