MILIONER RASKOMADAN U SVOM STANU U NEW YORKU! Sestra zatekla užasan prizor: Motorna testera bila je uključena, a dijelovi tijela spakovani u kese!

Obezglavljeno i raskomadano tijelo milionera Fahima Seleha pronađeno je u njegovom stanu u New Yorku. Pored tijela nalazila se električna testera.

Fahim Saleh

Policija vjeruje da je riječ o profesionalnoj egzekuciji i traga za ubicom.

Kako prenose mediji, Fahimova sestra je bila zabrinuta što joj se brat ne javlja, zbog čega je otišla do njegovog stana gdje je zatekla užasan prizor. Električna testera koja je upotrijebljena za komadanje tijela još je bila uključena, a glava i udovi bili su upakovani u plastične kese.

Sigurnosne kamere u zgradi u kojoj je bogati preduzetnik nedavno kupio luksuzan stan zabilježile su njegove posljednje trenutke. Na snimcima se vidi kako žrtva ulazi u lift, a za njim i muškarac koji je nosio rukavice, kačket i masku preko lica.

Oni su zajedno otišli do stana na sedmom spratu, a čim je ušao u svoj stan, Fahim je pao kao da je upucan ili omamljen, prenosi “Dejli star”.

Policiju je iznenadilo to što je na licu mjesta pronašla malo krvi, s obzirom na to da je Fahim ovo tijelo bilo potpuno raskomadano. Veruje se da je najveći dio krvi uklonio napadač.

Istražitelji sumnjaju da je Fahimova sestra prekinula ubicu u uklanjanju dijelova tijela kada je ušla u stan, i pokušavaju da utvrde da li je ubica iskoristio drugi izlaz kako bi napustio zgradu.

Fahim je nekadašnji programer koji je postao izvršni direktor najveće kurirske službe u nigerijskoj prijestolnici Lagosu. Njegova firma “Gokada” nedavno se našla na udaru nigerijske vlade i morala je da otpusti polovinu osoblja i preusmjeri svoje poslovanje na dostavu.

Prema riječima njegovih prijatelja, Fahim je svoje bogatstvo stekao sam, a njegova strast bili su gedžeti i video igrice. Kako kažu, njegov cilj je bilo dovođenje tehnoloških kompanija u nerazvijene zemlje, poput Nigerije i Indonezije.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj