ANONIMNI KUPAC SAMO NA SNIMKU VIDIO KAKO IZGLEDA LOKACIJA: Preko WhatsAppa za šest miliona dolara prodat privatni otok u Irskoj!

Privatni otok koji se nalazi uz obalu Irske prodan je za šest miliona dolara, a anonimni kupac je samo na snimci vidio kako izgleda ova lokacija. Otok se sastoji od tri plaže, sedam kuća i prirodnih divljih životinja.


Konjički otok, 157 hektara, zemlja na jugozapadu irskog kopna, prodat je nakon pregovora koji su se uglavnom vodili preko WhatsAppa, piše CNN.

Neimenovani kupac postao je najnoviji u velikom broju bogatih ljudi koji su tokom pandemije koronavirusa kupili privatne otoke. Otok nudi hrapave zelene pejzaže, glavnu kuću i nekoliko vikendica s pogledom na Atlantski ocean.

Ovo mjesto bilo je dom maloj industriji bakra tokom 19. stoljeća, s minama oko otoka, a 1960. su ga svi stanovnici napustili, tvrde agenti za prodaju nekretnina Montague Real Estate.

Preko WhatsAppa za šest miliona dolara prodat privatni otok u ...

Sada nudi privatno pristanište za trajekte i brodove, helipad, kuću za igranje i teretanu te teniski teren. Glavna kuća ima 4500 četvornih metara tlocrtne površine i šest spavaćih soba, piše Klix.ba.

“Prodaja ovog otoka tokom pandemije koronavirusa bila je veliki izazov, naravno da smo oduševljeni ovim rezultatom”, kazao je Thomas Balashev, osnivač i izvršni direktor Montague Real Estatea.

Iako su gotovo sva putovanja pauzirana zbog pandemije koronavirusa, potražnja za privatnim otocima je porasla. Stručnjaci za putničku industriju rekli su da od marta potencijalni kupci i iznajmljivači širom svijeta pokazuju povećan interes za bijeg na privatni otok.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj