VIDEO: Horor filmovi od kojih ćete se zalediti od straha

Horor nije baš svima omiljeni filmski žanr. Ipak, ima onih koji “se lože” na strah i vole da gledaju strašne scene, od kojih često ne možete ni da spavate. Ako spadate u grupu opisanih, onda je ova lista horor filmova od kojih ćete se zalediti pravi izbor za ovaj vikend.

Brutalni horor filmovi od kojih ćete se zalediti od straha - NOVA ...

INSIDIOUS – PODMUKAO

Ukoliko ne volite filmove o ukletim kućama jer smatrate da bi porodica trebala da što prije pobjegne odatle, vjerovatno će vam se dopasti film “Insidious”. Zaplet filma zasniva se na porodici koja se useljava u novu kuću, gdje počinju da se dešavaju čudne stvari, ali se ispostavlja da je njihov sin onaj koji je zaposjednut.

POLTEGEIST 

“Poltergajst” je još jedan film čiji je glavni akter porodica, kojoj su “čudna” djeca uništila život. Da misterija bude veća, i za sam film se šuškalo da je uklet, jer su se mnoge užasne stvari desile glumcima i ekipi sa snimanja, uključujući ubistva, iznenadne smrti i prave egzorcizme, piše Nova.rs.

BIRD BOX – KUTIJA ZA PTICE

Ovaj film definitivno bi mogao da se računa kao kardio trening. Toliko je uzbudljiv i napet da će vam otkucaji srca barem jednom ući u sprint. “Kutija za ptice” je trenutno vjerovatno najstresniji film na Netfliksu.

U pitanju je američki post-apokaliptični triler, koji je režirala Suzana Bir uz scenarij Erika Heiserera, a zasnovan na istoimenom romanu iz 2014. od Džoša Malermana. Film prati ženu koju glumi Sandra Bulok i par djece, koji moraju da putuju kroz šumu i niz rijeku sa povezom preko očiju kako bi izbjegli natprirodne entitete koji uzrokuju samoubistvo ljudi koji ih vide.

THE SILENCE – TIŠINA

Ovaj apokaliptični film iz 2019. govori o bićima koja napadaju i ubijaju sve što pravi buku. Najvjerovatnije će vas natjerati na to da šapućete danima nakon što ga odgledate.

Priča o porodici koja se bori da preživi u svijetu koji terorizovan od strane smrtonosnih, iskonskih vrsta, koje su se decenijama množile u mračnim ogromnim podzemnim pećinskim sistema, i lovile samo uz pomoć svoga sluha. Dok porodica traži spas u udaljenom utočištu, gdje mogu da dočekaju invaziju, počinju da se pitaju kakav će svijet ostati iza njih.

THE RITUAL – RITUAL

“Ritual” je zastrašujući film o grupi prijatelja koji imaju najstrašnije putovanje švedskim divljinama. Prestraviće vas, a takođe će vam dati i savršen izgovor da kažete “ne” svakom izletu na koji vas pozovu, do kraja svog života.

THE INVITATION – POZIV

Čovjek prihvata poziv na raskošnu večeru koju organizuje njegova bivša žena. I, vjerovali ili ne, od tog momenta sve počinje da ide nizbrdo. Netfliks ovaj film opisuje kao “strašan, nasilan i pun sumnje”, a uz to su mu i kritike dobre.

CARRIE – KERI

Ovo je nešto kao horor film nad svim horor filmovima. Kultni film zasnovan je na knjizi Stivena Kinga (što je, samo po sebi, dovoljno da ga pogledate), a ujedno je i prvi film slavnog Džona Travolte.

SECRET OBSESSION – TAJNA OPSESIJA

Kada se Dženifer probudi sa amnezijom nakon traumatičnog napada, njen brižni muž vodi računa o njoj. Ipak, ona će uskoro shvatiti da je opasnost daleko od kraja. Ovaj film dobio je loše kritike, tako da možda nije sjajan, ali je strašan, a nekada je samo to važno.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj