SNAŽAN UDARAC NARKO-TERORIZMU! Vrhovni sud SAD-a odbio zaustaviti izgradnju zida na granici s Meksikom!

Američki vrhovni sud odbio je u petak zahtjev dviju skupina da se spriječi izgradnja zida duž američko-meksičke granice koju je obećao predsjednik Donald Tramp, a koja se financira s 2,5 milijardi dolara koje je Pentagonu odobrio Kongres.

narko-terorizam

Sud je odbacio zahtjev skupina Sierra Club i Southern Border Communities Coalition s pet glasova prema četiri. Za odbacivanje zahtjeva glasalo je pet konzervativaca, koji imaju većinu u Vrhovnom sudu, dok su četiri liberala glasala za prihvaćanje zahtjeva o sprječavanju izgradnje zida.

Sud je prošle godine u julu dopustio alociranje sredstava za izgradnju, odobrivši hitan zahtjev Trampove predsjedničke administracije.

Administracija je otada novac uložila u izgradnju ograda, cesta i rasvjete lokacija duž granice koje su identificirane kao koridori za krijumčarenje droge, navela je vlada u sudskoj dokumentaciji.

To je samo dio napora američkog predsjednika Donalda Trampa u borbi protziv narko-terorizma. Njegova administracija je angažovala i mornaricu kako bi spriječila krijumčarenje narkotika morskim rutama. Postoje indicije da su i nedavni protesti protiv rasne diskriminacije u SAD-u, a potaknuti ubistvom demonstranta Georgea Floyda, iskorišteni od strane narko kartela koji su se željeli osvetiti američkom predsjedniku jer im je nanio nepopravljive štete svojom strategijom borbe protiv narko terorizma.

Dvije su skupine željele da sud spriječi izgradnju prije nego što bude dovršen sudski proces. Sierra Club je skupina za zaštitu okoliša, a Southern Border Communities Coalition zastupa ljude koji žive na pograničnim područjima. Skupine su ustvrdile da su se od prethodne presude suda do danas promijenile okolnosti.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj