ONI BI ŽELJELI DA PREDSJEDNIK TRAMP IZGUBI! Savjetnik za nacionalnu sigurnost: ‘Kineski, ruski i iranski hakeri napadaju izbornu infrastrukturu SAD-a uoči izbora’

Hakeri povezani s kineskom vladom napadaju američku izbornu infrastrukturu uoči predsjedničkih izbora zakazanih za jesen, rekao je u nedjelju savjetnik Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Robert O’Brajen, upozoravajući na aktivnije kinesko miješanje u američke izbore.

Trump adviser issues dire warning to Canada | National Observer

“Oni bi željeli da predsjednik izgubi”, rekao je O’Brajen za CBS.

“Kina se, kao Rusija, kao Iran, bavi kibernetičkim napadima i onlajn krađama identiteta i takvim stvarima koje se odnose na našu izbornu infrastrukturu, internetske stranice i takve stvari”, naveo je on.

Kina uporno odbacuje optužbe američke vlade da hakuje američka preduzeća, političare i vladine agencije.

Američki predsjednički izbori su unutrašnja stvar, nemamo interesa da se miješamo u njih”, rekao je još u aprilu portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Geng Šuang.

O’Brajen kaže da su SAD otkrile da su hakeri pokušavali da se infiltriraju u internetske stranice koje pripadaju kancelarijama državnog sekretara širom zemlje, koji su odgovorni za organizovanje izbora na lokalnom nivou i prikupljanje podataka o Amerikancima.

To je zaista razlog za zabrinutost i nije riječ samo o Rusiji“, rekao je on. “Bit će ozbiljnih posljedica za bilo koju zemlju koja pokuša da se miješa u naše slobodne i pravedne izbore”, upozorio je O”Brajen.

Savjet za nacionalnu bezbjednost nije još odgovorio na zahtjev da komentariše ove optužbe.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj