RAZVIJAJU HEMIJSKO I BILOŠKO ORUŽJE! SAD uvele sankcije protiv pet ruskih instituta, među njima i onaj koji je učestvovao u razvoju ‘ruske vakcine’

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije protiv pet ruskih naučno-istraživačkih instituta, uključujući i institut Ministarstva odbrane Rusije koji je učestvovao u razvoju vakcine protiv virusa korona, navodi se na sajtu Ministarstva trgovine SAD-a.

RUSI SE POHVALILI DA JE VEĆ NARUČENO MILIJARDU DOZA NJIHOVE ...

SAD sumnjaju da ruski instituti, koje su uvrstili na svoju „crnu listu”, „rade na hemijskom i biološkom oružju”. Dokument Biroa za industriju i bezbjednost pri Ministarstvu trgovine SAD-a objavljen je danas na sajtu Federalnog registra.

Konkretno, na sankcionom spisku našli su se 33. Centralni naučno-istraživački institut Ministarstva odbrane Rusije, 48. Centralni naučno-istraživački institut u Kirovu, 48. Centralni naučno-istraživački institut u Sergijevom Posadu, 48. Centralni naučno-istraživački institut u Jekaterinburgu i moskovski Državni Centralni naučno-istraživački institut za organsku hemiju i tehnologiju.

Ranije su američki naučnici izrazili sumnje u kvalitetu i efikasnost ruske vakcine protiv koronavirusa, koju su napravili centar „Gamalej“ i Ministarstvo odbrane Rusije, a registrovana je 11. augusta ove godine.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj