DODIK I ČOVIĆ ODRŽALI IZNENADNI SASTANAK U MOSTARU! Lider HDZ-a nije se obraćao medijima, Dodik kazao novinarima o čemu su razgovarali!

Lider HDZ-a Dragan Čović i SNSD-a Milorad Dodik održali su kratki sastanak danas u Mostaru. Nakon susreta Čović se nije obraćao okupljenim novinarima, dok je Dodik ukratko ispričao koje su bile teme.

NAKON POSJETE RUSIJI, NA 'RAPORTU' KOD DODIKA! Dodik i Čović sastaju se u  Istočnom Sarajevu u 'zgradi institucija RS-a' - GlobalCir

Razgovarali smo o situaciji u BiH i situaciji vezano za izbore u Mostaru. Mi imamo s HDZ-om dobru saradnju o mnogim pitanjima. Očigledno da sporazum Čovića i Izetbegovića vezano za Mostar ima svoje elemente koji su veoma interesantni, a jedan od njih je priča o izmjenama Izbornog zakona. Za 20 dana ističe rok o tome i to je bila sva priča“, rekao je Dodik.

On je dodao da je s predsjednikom HDZ-a BiH razgovarao i o zajedničkom djelovanju u Livanjskom kantonu, ali i o radu u okviru Doma naroda PSBiH i Predstavničkom domu. Kratko je istakao da su razmijenili nekoliko riječi i o sutrašnjoj posjeti američkog izaslanika Matthewa Palmera.

Iz HDZ-a su poručili da će o sastanku javnost informisati putem saopćenja.

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik razgovarao je danas u Mostaru s predstavnicima srpskog naroda u tom gradu uoči lokalnih izbora.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj