DODIK PRED PALMEROM NIJE SPOMENUO POVEZIVANJE KOSOVA I RS-a! Nove teme – Debevec, prisluškivanje, Komšić, komisija za NATO!

Član Predsjedništva BiH, Milorada Dodik umjesto da građanima pojasni zašto pred Matthewom Palmerom nije progovorio o temi statusa Kosova i vezanja za RS, o čemu je sedmicama ranije govorio i putovao u Beograd na roditeljski sastanak, svjesno i politčki maestralno, nametnuo je potpuno nove teme.

Debevec, prisluškivanje, Komšić, i fantastično obrazloženje – komisija za integracije sa NATO-om ne može, ali može komisija za saradnju s NATO-om.

“Predsjednik Suda je državljanin Španije, ima špansko ime i prezime, koje nije prijavio kada se kandidovao ovdje”, kaže Dodik.

Kako neko može da lične podatke skriva a da obavlja tako važnu funkciju, pita se on? Kako navodi, kod nadležnih španskih organa je provjereno i jeste tako. Pale su i mnoge druge optužbe na račun predsjednika Suda BiH.

“Znam da se vode neki postupci, istrage oko toga. Ne želim da se petljam u to, ali treba reći javnosti da taj predsjednik suda ima neograničenu moć da daje gospodinu Osmici saglasnost koga će on prisluškivati, šta će raditi i da time sve to stavi u fokus zakonitosti”, tvrdi Dodik. 

Što se tiče člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića koji je zatražio sazivanje vanredne sjednice sa prijedlogom odluke o priznanju Republike Kosovo, Milorad Dodik je poručio da je to legitimna stvar svakog člana. Ali na specifičan način je objasnio ponašanje Željka Komšića: “Pa, Komšić je stalno izrevoltiran, on nikada nije normalan, mislim – stalno je revoltiran, izvinjavam se. Ja ću biti protiv prvi put, drugi put, u stvari drugi put ću zatražiti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa i ta odluka će otići na parlament RS-a”.

Što se tiče NATO-a opet je igra riječi. Integracija ili saradnja?

“Sada je na dnevnom redu formiranje neke komisije za integraciju sa NATO-om. Ta komisija neće biti formirana. Može biti formirana komisija za saradnju sa NATO-om”, poručuje Dodik.

Takođe ponovio je svoj raniji stav. Mandat visokog predstavnika u BiH ničemu ne služi, on je remetilački faktor u našoj državi.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj