Grenel na Twitteru: Kurti će uvijek biti protiv Sjedinjenih Država

Jedno je sigurno, uvek možete da računate da će Aljbin Kurti biti protiv Sjedinjenih Država, kaže Trampov specijalni izaslanik Ričard Grenel.

grenell - TV SHENJA

Grenel na Tviteru navodi da je Kurti “bio je protiv Obaminih ideja i bio je protiv Bušovih ideja“.

– Simbolizmom se ne plaća kirija, već poslovima, ponovio je na kraju praktično istu poruku kao i prije nekoliko dana predsjednici kosovske skupštine Vjosi Osmani.

Ona ja je prethodno komentarisala da se kosovska delegacija nije iz Vašingtona vratila sa uzajamnim priznanjem sa Srbijom kao što su najavili, nakon čega se otvorila polemika između njih dvoje.

Grenel je večeras Kurtiju poslao poruku retvitujući zapravo Kurtijevu prethodnu objavu nakon konferencije za medije Samoopredjeljenja o kritikama dogovora postignutom krajem prošle nedjelje u Vašingtonu – koji je predstavljen kao „normalizacija ekonomskih odnosa Kosova i Srbije“, a koje Samoopredjeljenje ponavlja već danima uz glavnu ocjenu da je Srbija ta koja je dobila, a tzv. Kosovo izgubilo.

Sada je bivši kosovski premijer naveo da obaveze koje je Hoti preuzeo “ne obavezuju“ Samoopredjeljenje “kada se budu vratili u kabinet”. Hotija je opisao kao “nelegitimnog premijera”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj