PANDEMIJA NIJE PRILIKA ZA ZGRTANJE NOVCA! Papa Franjo: Oni koji okreću leđa patnji koju prouzrokuje koronavirus su sljedbenici Pontija Pilata!

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo izjavio je da ne treba ubirati političke poene u vezi sa virusom korona i istakao da proizvođači vakcine protiv kovida 19 ne treba da posmatraju pandemiju kao priliku da zarade novac.

“Pandemija virusa korona trebalo bi da natjera svakog čovjeka da radi za opšte dobro”, izjavio je papa Franjo.

Papa je danas prvi put u javnosti viđen sa zaštitnom maskom dok je ulazio i izlazio iz automobila, a koristio je i sredstvo za dezinfekciju ruku.

Poglavar Rimokatoličke crkve zatražio je od oko 500 ljudi prisutnih u dvorištu San Damaso u Apostolskoj palati u Vatikanu da ostanu na svojim mjestima radi održavanja socijalne distance.

“Nažalost, svjedoci smo pojave ličnih interesa. Postoje, na primjer, oni koji žele da pronađu rješenja za sebe, kao što je proizvodnja vakcina i prodaja drugima”, rekao je papa Franjo.

Papa naglašava da pojedinci koriste situaciju za stvaranje podjela, ekonomskih i političkih prednosti, te za započinjanje ili intenziviranje sukoba.

Prema riječima pape Franje, oni koji okreću leđa patnji koju prouzrokuje virus korona su “sljedbenici Pontija Pilata koji jednostavno peru ruke od toga”.

Papa Franjo je istakao da su, iako politika nema dobru reputaciju, u historiji postojali “mnogi političari koji su bili sveci”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj