SASTANAK ŠANGAJSKE ORGANIZACIJE! Lavrov i Wag Yi protiv Trampa: Destruktivne aktivnosti SAD-a podrivaju globalnu stabilnost!

Rusija i Kina vjeruju kako destruktivne aktivnosti Sjedinjenih Američkih Država dovode do porasta tenzija u raznim dijelovima svijeta, izjavio je danas ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, prenosi agencija Tanjug pozivajući se na ruske kolege.

Chinese FM Wang Yi meets his Russian counterpart Lavrov - YouTube

Ukazali smo na destruktivne aktivnosti Washingtona koje podrivaju globalnu stratešku stabilnost“, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare nakon razgovora sa kineskim kolegom Wangom Yiem u ruskoj prijestolnici Moskvi, javio je TASS.

Te aktivnosti dovode do porasta tenzija u raznim dijelovima svijeta, posebno duž granica Rusije i Kine“, naveo je ruski šef diplomatije.

Dan ranije, Lavrov i Yi bili su učesnici sastanka Šangajske organizacije za saradnju (SCO) u Moskvi na kojoj su učestvovali ministri vanjskih poslova. Također, imali su trilateralni sastanak sa indijskim kolegom Subrahmanyamom Jaishankarom.

Ranije jutros je TASS objavio kako su Lavrov i Yi, odnosno njihova ministarstva, održali stalne kontakte uprkos pandemiji korona virusa.

Najavljeno je kako će se na današnjem sastanku razgovarati o „aktuelnom stanju i prilikama rusko-kineskog partnerstva u uvjetima teške epidemiološke situacije, kao i o praktičnim pitanjima bilateralne agende“.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj