NAPADAJU POLICIJU KAŠLJEM?! Britanci sve više pružaju otpor usljed masovnih protesta i racija na ‘rejv partijima’

Policija Lesteršira prijavila je “posebno neukusan trend” napada na njihove službenike pljuvanjem i kašljanjem usred pandemije, a broj takvih incidenata u okrugu više se nego udvostručio otkako je korona virus počeo da se širi u Velikoj Britaniji.

Britanska policija

Tokom prva tri mjeseca karantina u Lesterširu je prijavljeno 205 slučajeva da su prekršitelji pljuvali i kašljali na policajce. To je za čak 102 odsto više u poređenju sa 101 takvim incidentom od prošle godine.

Krivica za to bačena je na 38 prekršitelja, u odnosu na 20 koliko ih je bilo 2019. Prošle godine u Lesterširu se nije moglo čuti da se policiji pretilo kašljanjem, ukazujući da porast takvih incidenata prati nacionalni trend. Za tri mjeseca je u zemlji bilo najmanje 7.863 takvih napada, što je za jednu petinu više od istog perioda prošle godine, kad ih je bilo 6.505.

Podatke je obezbjedilo 31 od skoro 50 policijskih sjedišta u zemlji. Iz Skotland jarda navode da je do porasta takvih napada došlo usljed masovnih protesta i racija na rejv žurkama.

Slični se incidenti dešavaju širom svijeta usred pandemije, uključujući tinejdžere koji su kašljali na starije ljude u Švedskoj i ženu iz San Hosea koja je kašljala na bebu kako bi njena majka držala distancu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj