JEDNA OD KLJUČNIH SAVEZNIH DRŽAVA: Biden nastoji ojačati podršku latinoameričkih zajednica u Floridi

Joe Biden je u utorak prvi put putovao u Floridu kao predsjednički kandidat Demokratske partije, a njegova kampanja pokrenula je kasne napore da pridobije podršku latino glasača samo 49 dana prije izbora.

CAMPAIGN 2020: Where Biden and Harris differ on the environment, climate --  Wednesday, August 12, 2020 -- www.eenews.net

Pobjeda Bidena na Floridi zapravo bi zatvorila Trumpov najizgledniji put do Bijele kuće u novembru, piše The Hill..

Ali ankete pokazuju kako Biden zaostaje u podršci lationameričke zajednice za Hillary Clinton, što izaziva zabrinutost kod demokrata da bi Bidenova potencijalna slabost s ključnim demokratskim glasačkim blokom mogla potaknuti predsjednika Trampa na tijesnu pobjedu na Floridi, koja ima više glasača nego bilo koja druga temeljna država u izbornoj utrci.

Biden je u utorak navečer prisustvovao događaju Mjeseca hispanske baštine u Kissimmeeu, središnjem floridskom gradu koji je gotovo 60 posto hispanoamerički. U državi s najvećim brojem Portorikanaca, kampanja Joea Bidena objavila je novi plan za promicanje ekonomskog prosperiteta na američkom otočnom teritoriju.

Bidenov plan zahtijeva masovna ulaganja u infrastrukturu i gospodarski razvoj Portorika, kao i značajna financijska olakšanja za teritorij koji se već dugo bori pod teretom duga i strogih mjera štednje.

Javier Cuebas, direktor koalicije na Floridi za kampanju Bidena, predstavio je prijedloge za ekonomski oporavak, hvaleći se da “niti jedan predsjednik ili predsjednički kandidat nikada nije pružio tako sveobuhvatan plan”.

Predsjednik Tramp predložio nam je da prodamo ili trgujemo Portorikom i okrenemo leđa prema 3 milijuna stanovnika na otoku“, rekla je Julie Rodríguez, jedna od Bidenovih zamjenica upravitelja kampanje.

Kampanja Joea Bidena posljednjih je sedmica zapošljavala nove latinoameričke političke operativce i organizatore na Floridi, uz pokretanje reklamnog blitza usmjerenog na Latinoamerikance na Floridi.

Biden na Floridi vodi samo 1 bod, prema anketi RealClearPolitics. Tramp je 2016. osvojio ovu državu s 1 procentom prednosti.

Predsjendik Tramp je u međuvremenu uložio velika sredstva u oglašavanje na španjolskom jeziku na Floridi i kaže da može osvojiti 40 posto glasova Latinoamerikanaca na nacionalnoj razini, nadovezujući se na 28 posto prikazanih 2016. godine.

Trampova kampanja nastojat će povećati maržu među republikanskim kubanskim Amerikancima, dok bi Biden mogao pobijediti među nekubanskim Latinoamerikancima u Južnoj Floridi.

(Global CIR)

Komentiraj