PRETHODNOJ ADMINISTRACIJI TREBALE BI GODINE! Tramp najavio vakcinu za nekoliko sedmica

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da bi vakcina protiv virusa korona mogla da stigne za tri ili četiri sedmice uprkos upozorenju od pojedinih američkih zdravstvenih stručnjaka da ne treba žuriti sa vremenskim rokovima.

NOVAC ĆEMO PREUSMJERITI ZA DRUGE POTREBE! Predsjednik Tramp objavio da SAD  prekidaju odnose sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom - GlobalCir

Tramp je u obraćanju u Gradskoj vijećnici u Filadelfiji u organizaciji “ABC Newsa” branio svoju politiku u vrijeme krize koju je izazvao virus i rekao da bi vakcina mogla da bude spremna za distribuciju prije predsjedničkih izbora 3. novembra.

“Veoma smo blizu vakcine. Ako želite da znate istinu, prethodnoj administraciji bi možda bile potrebne godine da dobije vakcinu zbog Federalne administracije za lijekove i dozvola. A mi smo na nekoliko sedmica od vakcine. To mogu biti tri, četiri sedmice”, rekao je predsjednik SAD-a.

Tramp je, odgovarajući na pitanja prisutnih, rekao da je njegova odluka da zabrani putovanja iz Kine i Evrope spasila hiljade života, ako ne i milione.

On je branio Amerikance koji odbacuju mjere nošenja maski i fizičkog distanciranja i rekao da su i stručnjaci poput Faučija promijenili stavove kada je riječ o praksi tokom krize.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj