(VIDEO) PUBLIKA SE NE VRAĆA U KINA?! Zbog neuspjeha filma “Tenet” odgađaju se premijere velikih filmskih hitova

Film „Tenet“ Christophera Nolana zaradio je u američkim kinima tijekom prve dvije sedmice prikazivanja samo 29 miliona dolara, što je upozorenje za velike američke filmske kompanije kako se publika ne vraća u kina iako je otvoreno 70 posto dvorana diljem Amerike.

Problem je što su kina u New Yorku i Los Angelesu zatvorena i zato su ponovo odgođene premijere nekih potencijalnih filmskih hitova.

Prvo je reagirala kompanija Warner Bros. koja je pomaknula premijeru filma „Wonder Woman 1984“ sa 2. oktobra na 25. decembra. No, kako saznaje portal Variety, isto će kompanija Walt Disney napraviti i s filmom „Black Widow“ koji se u američkim kinima trebao početi prikazivati 6. novembra, sa Scarlett Johansson u glavnoj ulozi.

U ovom trenutku nije poznato koji će biti novi datum početka prikazivanja. Jednako tako, iz izvora bliskih kompaniji Walt Disney, Variety saznaje kako će se pomaknuti i početak prikazivanja njihovog ambicioznog crtanog filma „Soul“. Početak prikazivanja bio je predviđen za 20. novembra, novi datum je nepoznat.

Kompanija Universal također je reagirala te je početak prikazivanja filma „Candyman“, predviđen za 16. oktobra, prebacila na slijedeću godinu. Radi se o hororu koji se trebao naći u kinima još u lipnju, ovo mu je druga odgoda početka prikazivanja.

Osim tih velikih kompanija, nezavisna kompanija STX pomaknula je prikazivanje filma „Greenland“ sa gerardom Butlerom sa 25. septembra na, za sada, nepoznati novi datum. Zanimljivo, taj se film već počeo prikazivati u nekim europskim zemljama.

Ono što je sigurno jest da se početak prikazivanja novog filma iz James Bond franšize „Nema vremena za umiranje“ neće pomaknuti. On u hrvatska kina stiže 12. novembra.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj