URAGAN PROTUTNJAO I MOSKVOM?! Snažno nevrijeme pogodilo rusku prijestonicu, ulice poplavljene

U četvrtak je u Moskvi bjesnio uragan praćen gradom i snažnim vjetrom, saopštili su meteorolozi i naveli da je u ruskoj prijestonici u naredna dva dana proglašen „žuti” nivo opasnosti.

Москва. Дожди. Затопило. Ураган. Ветер. Грозы. МЧС. Погода. Наводнение.  Шторм. Ветер. Ливни. - YouTube

Nebo u Moskvi postalo je crno jučer, sredinom dana, nakon čega je počeo pljusak praćen bljeskovima munja.

Moskovljani iz različitih dijelova grada objavljivali su video-snimke oluje na društvenim mrežama. Drveće u dvorištima se savijalo od naleta jakog vjetra, a na nebu su se formirale pijavice karakteristične za uragan.

Zbog obilne kiše, gradska kanalizacija nije mogla da se izbori sa tolikom količinom vode, pa su mnoge ulice poplavljene. Obilne padavine izazvale su gužve na ulicama.

Međutim, stanovnike Moskve, posebno one koji voze automobile, očekuje još neprijatnih iznenađenja. Od sutra se očekuje da će noću temperatura pasti do minus 1 °C, piše portal iz.ru. Hidrometeorološki centar Rusije upozorio je stanovnike grada o nevremenu koje se približavalo.

Jevgenij Tiškovec, vodeći službenik vremenskog centra Fobos najavio je da će svi okruzi glavnog grada biti zahvaćeni nevremenom, prenosi NSN.

Očekuju se jake kiše praćene vjetrom, čiji će udari mjestimično dostizati 22-24 metra u sekundi. Ukupno može da padne do 22 mm padavina. Kako su objasnili meteorolozi, ovo su dvije velike kante vode po kvadratnom metru,” rekao je Tiškovec.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj