(VIDEO) ZARAZA KOJA SE PROŠIRILA IZ KINE! Jude Law: Prije 10 godina, na snimanju filma “Zaraza”, najavili su nam pandemiju!

Otkako se pojavila pandemija koronavirusa često se spominje film „Zaraza“ (Contagion) Stevena Soderbergha iz 2011. godine u kojem su glavne uloge imali Matt Damon, Kate Winslet i Jude Law.

Why you should and should not watch Contagion movie?

U tom filmu opisuje se stvaranje pandemije u Kini i njezino širenje po cijelom svijetu, te je film devet godina kasnije zbog sličnosti s pandemijom koronavirusa ponovo postao vrlo gledan.

Jedan od glumaca, Jude Law, gostovao je u u emisiji „The Tonight Show“ te je voditelju Jimmyju Fallonu  rekao kako su im liječnici na snimanju filma, koji su bili savjetnici, rekli kako nije uopće pitanje hoće li se takva pandemija pojaviti već je pitanje samo kada će se pojaviti.

Jude Law je objasnio da su liječnici i epidemiolozi surađivali s filmskom ekipom na snimanju „Zaraze“ te je rekao „svi su nam oni rekli ‘samo je pitanje kada će, ne hoće li’“.

Oni su im prije deset godina rekli kako postoji mogućnost širenja zaraze čestim dodirivanjem lica i neredovitim pranjem ruku. Law je rekao kako je tada upamtio to upozorenje, ali da je s godinama zaboravio na to, sve dok se nije pojavila pandemija koronavirusa.

S obzirom da je film ponovo postao vrlo gledan, Jude Law je kazao kako mu je to čudno jer smatra da bi ljudima bilo jednostavnije da gledaju vijesti i informiraju se o virusu umjesto što gledaju taj film. No, kada je film ponovo postao popularan, Law je rekao da je odmah poslao poruku redatelju Stevenu Soderberghu napisavši „Znao si za ovo prije deset godina“.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj