POBIJEDILI SMO DAIŠ, POBIJEDIT ĆEMO I COVID 19! Tramp: Do kraja godine imat ćemo 100 miliona doza vakcine, a do aprila sljedeće godine dovoljno za svakog Amerikanca!

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je kako očekuje da će Sjedinjene Države do aprila imati dovoljno vakcina protiv koronavirusa za svakog Amerikanca.

RASIPAJU NOVAC, A NE RADE SVOJ POSAO! Predsjednik Tramp potpisao Memorandum  kojim lokalne političare poziva na odgovornost zbog odbijanja da zaštite  svoje zajednice! - GlobalCir

Tramp je na konferenciji za novinare u Bijeloj kući, istakao kako brzo napreduju u razvoju vakcine protiv COVID-19.

“Vakcina koju je odobrila američka Uprava za hranu i lijekove bit će spremna za distribuciju u roku od 24 sata. Naša vojska će isporučiti veliki broj vakcina tamo gdje je to potrebno. Prije kraja ove godine imat ćemo najmanje 100 miliona doza vakcine, možda i više. Svaki mjesec proizvest će se 100 miliona doza, a očekujemo da ćemo do aprila imati dovoljno vakcina za svakog Amerikanca”, poručio je Tramp.

Američki predsjednik je naglasio da će poraziti COVID-19 uz logističku podršku vojske u kratkom periodu.

“Napravit ćemo vrlo dobar posao s našom vojskom u borbi protiv COVID-19, baš kao što smo pobijedili i DAIŠ”, rekao je Tramp.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj