BORBA PROTIV TERORIZMA: SIPA uhapsila jednu osobu zbog ratovanja u Ukrajini!

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pripadnici Granične policije BiH priveli su jučer Ljubišu Božića. Oni su ga predali Sudskoj policiji RS, da bi ga nakon toga uhaopsili pripadnici SIPA-e.

NASTAVAK SJEDNICE NAKON ŠTO SE 'DOBIJU NEKI ODGOVORI': Prekinuta sjednica  Nezavisnog odbora o izboru direktora SIPA-e | GlobalCir

Božić se tereti za krivično djelo “pridruživanje stranim paravojnim formacijama”, tačnije zbog učešća u ratu u Ukrajini.

Hapšenje je izvršeno po nalogu Tužilaštva BiH, koje će ga preuzeti nakon okončanja kriminalističkog saslušanja u SIPA-i.

Inaće, Božiću ovo nije prvo hapšenje u životu. Naime, on je uhapšen i sredinom marta 2011. godine, na osnovu potjernice Osnovnog suda u Banja Luci. Potjernica je izdata zbog otmice, piše Oslobođenje.

Također, uhapšen je i u junu 2016. godine, zajedno za pravoslavnim sveštenikom Bojanom Pačavrom, zbog vrijeđanja i prijetnji upućenih vjernicima u džamiji u banjalučkom naselju Vrbanja.

Božić i Pačavra su, prema tadašnjim izjavama očevidaca, pijani ušli u dvorište džamije u večernjim satima i vrijeđali su vjernike, a jedan od njih je svo vrijeme imao nož u rukama. Za ovo djelo Božić i Pačavra su prekršajno kažnjeni.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj