RUSKE SLUŽBE IZVOZE SEKTE?! U Rusiji uhićen vođa sekte koja svoje članove priprema za apokalipsu, a ima ih više od 10.000 širom svijeta!

Vođa poznate ruske religijske sekte uhićen je zajedno s još dvije osobe u Sibiru, javlja BBC.

Sergej Torop, koji je među svojim sljedbenicima poznat kao Vissarion, 1991. godine osnovao je Crkvu posljednjeg testamenta u sibirskoj regiji Krasnojarsk.

Tri osobe optužene za iznuđenje novca i psihičke i fizičke napade

Troje uhićenih optuženi su za iznuđivanje novca te nanošenje psihičke i fizičke boli svojim sljedbenicima.

Sergej Torop, Vadim Redkin i Vladimir Vedernikov osumnjičeni su da su “osnovali religijsku organizaciju među čijim aktivnostima je nasilje nad članovima.”

Ruski istražitelji rekli su medijima kako je trojac uzimao novac od svojih sljedbenika te da su nadd njima vršili psihičko i fizičko nasilje.

Crkva posljednjeg testamenta ima nekoliko naselja

Od osnutka sekte nakon pada Sovjetskog saveza, 59-godišnji Torop, inače bivši policijski pozornik, privukao je hiljade sljedbenika. Neki od njih su vjerovali da je Torop uskrsli Krist.

Sljedbenici Crkve posljednjeg testamenta osnovali su 1995. godine svoje naselje poznato pod nazivom Grad sunca u regiji Kuraga. Nekoliko stotina živi ih tu i u još nekoliko naselja u regiji. Rusko ministarstvo pravosuđa objavilo je 2000. godine kako sekta ima 10.000 sljedbenika diljem svijeta.

Pripadnici ove sekte spremaju se za neizbježnu apokalipsu

Pripadnici Crkve posljednjeg testamenta ne smiju pušiti, piti ili koristiti novac te moraju živjeti u skromnim uvjetima. Također ne smiju konzumirati meso, kafu, čaj, šećer, kruh s kvascem i pšenične proizvode. Slijede učenje koje je se temelji na kombinaciji metoda ruske pravoslavne crkve i reinkarnaciji te se pripremaju za neizbježnu apokalipsu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj