KONSTITUTIVNA SJEDNICA SKUPŠTINE CRNE GORE! Aleksa Bečić izabran za predsjednika Skupštine, prikupljen 41 potpis za novog mandatara Zdravka Krivokapića!

Na konstitutivnoj sjednici novog saziva Skupštine Crne Gore izabran je njen novi predsjednik Aleksa Bečić. Sjednicom je predsjedavao najstariji poslanik Miodrag Lekić, a pomagao mu je najmlađi Maksim Vučinić.

KONSTITUTIVNA SJEDNICA SKUPŠTINE Knežević i Abazović: Podržavamo  Krivokapića za mandatara, Bečića za predsjednika Skupštine! -

Za je glasalo 45 poslanika, protiv je bio 1, a ostali su predali prazne listiće, odnosno bili su suzdržani. Aleksa Bečić je odmah položio zakletvu. U govoru je zahvalio predstavnicima Bošnjačke stranke i Albanske liste koji su glasali za njega.

Današnjoj sjednici prethodio je sastanak predstavnika tri koalicije pod Ostrogom (koje čine vladajuću većinu) na kojem je učestvovao i mitropolit crnogorsko-primorski SPC-a Amfilohije.

Abazović sa zadovoljstvom pod Ostrogom

Prethodno je lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović rekao da podržava prijedlog iz koalicije ZBCG (odnosno DF-a) i da, što se njega tiče, može da se pristupi izboru predsjednika Skupštine iz redova Demokrata, a onda i da se formallizuje kandidatura za mandatara.

Aleksa Bečić je rekao da je saglasan sa stavom Abazovića i da taj prijedlog ima podršku koalicije Mir je naša nacija.

Prisustvovao sam sastanku pod Ostrogom sa velikim zadovoljstvom, rekao je Dritan Abazović. “Bio sam tamo da se dogovaram sa ljudima”, rekao je, između ostalog, lider koalicije “Crno na bijelo”.

Ibrahimović i Đeljošaj: Podržat ćemo Bečića; SDP uzdržan

Ervin Ibrahimović je kazao da je više razloga za i protiv podrške Bošnjačke stranke Aleksi Bečiću.  Na to mu je Milan Knežević dobacio da kaže da li će podržati ili ne, na šta mu je Ibrahimović odgovorio: “Ti znaš, Milane, koliko te ja volim, ali žuriš li đe?” Na kraju je Ibrahimović rekao da će podržati Bečića.

Draginja Vuksanović-Stanković, ispred SDP-a, kazala je da će oni biti uzdržani u toku glasanja, a Nik Đeljošaj je kazao da će Albanska lista podržati Aleksu Bečića.

Upućen zahtjev Đukanoviću

Članovi tri koalicije, koje će u narednom periodu činiti parlamentarnu većinu u crnogorskoj Skupštini, danas su i zvanično uputili zahtjev predsjedniku Mili Đukanoviću da Zdravka Krivokapića imenuje za mandatara za sastav nove vlade Crne Gore.

Imajući u vidu odredbe Člana 95. Ustava Crne Gore, mi dolje potpisani poslanici koalicija: “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”zahtijevamo od predsjednika Crne Gore da predloži profesora Zdravka Krivokapića za mandatara za sastav nove vlade Crne Gore, navedeno je u zahtjevu ispod kojeg su potpisi 41 poslanika u Skupštini Crne Gore.

image

U proteklih nekoliko dana mnogo se govorilo o sukobima i svađama u toku pregovora za formiranje vlasti između članova ove tri koalicije.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj