FOTO/VIDEO: VW predstavio električni ID.4, SUV model globalnih aspiracija!

ID.4 je Volkswagenov električni model globalnih aspiracija, a ulazi u trenutno najpropulzivniji segment.

I to radi po početnoj cijeni od 49.950 eura, kolika će biti u Njemačkoj, te 43.995 dolara u Americi. Broj veći od nedavno lansiranog ID.3, ovaj model će biti prisutan na svim kontinentima. Sa 4,65 metara dužine te širinom od 1,85 metara i visinom od 1,61 metra, ID.4 je kompatibilan i da udovolji američkom ukusu. Kutijast dizajn je tu plus, kao i fluidna linija siluete bez suvišnih detalja.

I unutra krajnje jednostavno uređenje. Digitalan kokpit je u potpunosti istisnuo klasične tipke, multimedija uključuje online povezivanje We Connect Start usluge povezivanja. U pogledu komfora računajte s nešto više prostora nego što ga ima u malo većem Tiguanu.

Ponuda starta izvedbom s 204 KS i 310 Nm te vodom hlađenom baterijom od 77 kWh, a koja u Volkswagenovoj električnoj ponudi predstavlja top kombinaciju. Barem zasad jer je najavljena još snažnija izvedba s pogonom na sve kotače.

U Volkswagenu ističu 160.000 km jamstva na bateriju, odnosno osam godina, što znači zadržavanje minimalno 70% kapaciteta. A nova s masom od 500 kg pruža doseg od 520 km, odnosno 402 km po EPA standardu. Podržan je punjač do 125 kW snage, dakako istosmjerne, što znači pola sata punjenje za nekih 320 km dosega. 100 km/h postiže za 8,5 sekundi, a brzina je limitirana na 160 km/h.

Trenutna ponuda uključuje dvije izvedbe, 1st i 1st Max, a kasnije će stići i osjetno jeftinije izvedbe. Naime, nakon prve serije kreće proizvodnja s paketima opreme koncipiranim prema najčešće biranim opcijama, a sve kako bi se ubrzala proizvodnja. Primjera radi, kada proradi tvornica u Chattanoogi u Americi, bazni će se model nuditi za 35.000 dolara.

ID.4 1st u Njemačkoj stoji 49.950 eura, a isporučuje se s 20-inčnim naplatcima, Style Pack vanjštinom, zatamnjenim stražnjim staklima, ambijentalnim osvjetljenjem u 30 boja, kamerom za vožnju unatrag i dvozonskom klimom, grijanim staklom, prednjim sjedalima i upravljačem itd.

1st Max oprema starta za 59.950 eura, a serijski dolazi još i s panoramskim krovom, LED svjetlima Matrix i 3D LED stražnjim svjetlima, broj većim kotačima i DCC podesivim ovjesom. Klima je trozonska, a tu su još 12-inčni središnji zaslon, Head-Up zaslon s proširenom stvarnošću i dodatni sustavi za aktivnu sigurnost i asistenciju.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj